Στην Ελλάδα ο καιρός είναι λίγο σαν τη διάθεσή μας! Αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη, τη μία μέρα μπορεί να έχει ζέστη και την επόμενη κρύο. Και μπορεί οι θερμοκρασίες τις περισσότερες μέρες να ήταν πιο υψηλές για την εποχή, όμως η σημερινή ξαφνική αλλαγή του καιρού μάς θυμίζει ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας και ότι οι απότομες μεταβολές του καιρού είναι κάτι που από ότι φαίνεται θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Για αυτό κι εμείς έχουμε συγκεντρώσει κάποια χρήσιμα tips, που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις το σπίτι σου και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου, όταν ο καιρός δεν είναι καλός.

κακοκαιρία

Επισκεύασε τα σιφόνια και τις υδρορροές

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξεις τα σιφόνια και τις υδρορροές σε μπαλκόνια, ταράτσες και στο υπόγειο του σπιτιού σου. Καθάρισέ τα από φύλλα, κλαδιά και σκουπίδια, ώστε να μπορεί να φεύγει κανονικά το νερό της βροχής. Αν τυχόν διαπιστώσεις φθορές απευθύνσου σε έναν ειδικό, για να τα επισκευάσει ή να τα αντικαταστήσει.

κακοκαιρία

Έλεγξε τα φρεάτια

Βεβαιώσου ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σου δεν είναι φραγμένα, ώστε να φεύγει το νερό της βροχής. Αν διαπιστώσεις ότι κάποιο φρεάτιο είναι φραγμένο, ενημέρωσε άμεσα τον Δήμο της περιοχής σου, για να το καθαρίσει.

κακοκαιρία

Προσοχή στις σωληνώνεις

Όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, φρόντισε να μην παγώσουν οι σωληνώσεις του σπιτιού σου. Mία λύση είναι να έχεις προνοήσει και να έχεις μονώσει τις εξωτερικές σωληνώσεις με κάποιο υλικό, όπως π.χ. υαλοβάμβακα. Επίσης, άνοιξε τις βρύσες μέσα κι έξω από το σπίτι, γιατί η ροή του νερού θα καθυστερήσει τη διαδικασία ψύξης τους.

Κατάλληλες προμήθειες

Όταν το Δελτίο καιρού μάς ενημερώνει ότι ο καιρός δεν είναι καλός και ότι πρόκειται να έρθουμε αντιμέτωποι με μία νέα κακοκαιρία, φρόντισε να έχεις στο σπίτι σου φακούς, γκαζάκια και power bank για τις συσκευές σου, γιατί πολύ συχνά τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν διακοπή ρεύματος. Επίσης, αν μένεις σε μονοκατοικία, φρόντισε να έχεις ένα φτυάρι, για να καθαρίσεις την πόρτα του σπιτιού σου και την αυλή σου, αφού τα χιόνια επισκέπτονται σχεδόν κάθε χρόνο, ακόμα και περιοχές που πιο παλιά χιόνιζε πολύ σπάνια.

κακοκαιρία

Προστάτευσε το σπίτι σου με μία ασφάλιση κατοικίας

Μία ασφάλιση κατοικίας από ότι φαίνεται στην εποχή μας αποτελεί αναγκαιότητα! Με προσιτά ασφάλιστρα μπορείς να προστατεύσεις το σπίτι σου, το μέρος που ζεις και μεγαλώνει η οικογένειά σου και να ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί ο χώρος σου και τα αγαπημένα σου αντικείμενα θα είναι και πάλι όπως.

Επίλεξε να ασφαλίσεις συνδυαστικά το κτίριο του σπιτιού σου και το περιεχόμενό του και κέρδισε 10% έκπτωση