Ξεκινάει από σήμερα η Ευρωπαϊκή Eβδομάδα Kινητικότητας (Zero-emission mobility for all), που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Από το 2002 γιορτάζεται η συγκεκριμένη εβδομάδα στοχεύοντας στη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους στους πολίτες της Ευρώπης μέσα από την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στις πόλεις, όπως είναι το περπάτημα και το ποδήλατο. Επιλέγοντας τους συγκεκριμένους τρόπους μετακίνησης βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Ευρωπαϊκή Eβδομάδα Kινητικότητας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Η φετινή εβδομάδα κινητικότητας έχει θέμα την «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!». Οι δράσεις κορυφώνονται κάθε χρόνο με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» που μεγάλα τμήματα των πόλεων κλείνουν και αφήνουν χώρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους ποδηλάτες και στους πεζούς να κυκλοφορούν ελεύθερα στις πόλεις. 

Το μέλλον των μετακινήσεων είναι ηλεκτρικό

Ευρωπαϊκή Eβδομάδα Kινητικότητας

Οι μετακινήσεις πολλών από εμάς έχουν ήδη αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Έχουμε αρχίσει να προτιμάμε πιο εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη, όπως είναι για παράδειγμα το περπάτημα, τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότερες αιτήσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου αφορά στην επιδότηση ηλεκτρικών ποδηλάτων με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες για τους χρήστες του.

Η ηλεκτροκίνηση εξασφαλίζει πιο ασφαλείς μετακινήσεις, τόσο για εμάς, όσο για την πόλη μας, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Όταν οι αποστάσεις γίνονται μεγαλύτερες

Όταν οι αποστάσεις που χρειάζεται να καλύψουμε είναι μεγαλύτερες είναι λογικό να επιλέξουμε το όχημά μας. Η ηλεκτροκίνηση είναι το επόμενο στάδιο και στον τομέα της αυτοκίνησης με σημαντικά πλεονεκτήματα για την ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον. Από ότι φαίνεται ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυκλοφορούν σε λίγο στους ελληνικούς δρόμους, εκπέμποντας λιγότερους ρύπους.

Στην Anytime στηρίζουμε τους τρόπους μετακίνησης που μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και προχωράμε στην ασφάλιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Επιπλέον, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, διευκολύνοντας τους κατόχους τους.