Ο Covid 19 φαίνεται πως συνεχίζει να αλλάζει την καθημερινότητα μας, παρά τη σταδιακή του εξασθένηση. Η επιστροφή στο γραφείο έχει ξεκινήσει για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι όμως καλούνται να βρίσκονται σε μία μεταβατική φάση, που θα εργάζονται κάποιες μέρες από το σπίτι τους.

γραφείο

Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργεί ίσως ένταση, αποσυντονισμό και φυσικά αρκετή γκρίνια. Κάποιοι συνήθισαν το οικιακό τους περιβάλλον, ενώ άλλοι χρειάζονται την αίσθηση του επαγγελματικού χώρου, που προσφέρει το γραφείο.

Δες σε κάθε περίπτωση, πώς θα συνηθίσεις το γραφείο σε «δόσεις»:

Βάλε πρόγραμμα

γραφείο

Δεν έχει σημασία πόσες μέρες καλείσαι να πας στο γραφείο. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις σε ένα πρόγραμμα, ώστε να νιώθεις ξανά εργαζόμενος. Φρόντισε να βάζεις ξυπνητήρι στην ώρα που ξυπνούσες και παλιότερα, ώστε να μπορείς να εγκλιματίζεσαι ξανά στις παλιές συνήθειες. Επιπλέον, απόφυγε την εργασία σε δόσεις και προσπάθησε να παράγεις στο καθορισμένο σου ωράριο. Έτσι, το σώμα και το μυαλό σου θα συνηθίσουν ξανά το γραφείο.

Ασκήσου

γραφείο

Εάν είσαι 3-4 μέρες στο σπίτι το σώμα σου ξεχνά τον έξω κόσμο. Το γραφείο προσφέρει την καθημερινή επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και σε έχει πάντα σε έναν ρυθμό. Για να αντικαταστήσεις ξανά την οικειότητά σου με τον κόσμο, ξεκίνα να γυμνάζεσαι έξω. Το τρέξιμο ή το περπάτημα είναι οι καλύτερες μορφές άσκησης. Έτσι, και φτιάχνεις σώμα και καταπολεμάς την αγοραφοβία.

Μίλα με τους συναδέλφους σου

Είναι καλό να επικοινωνείς με τους συναδέλφους σου για οποιοδήποτε ζήτημα. Ο καλύτερος τρόπος είναι το τηλέφωνο, ώστε να συνηθίζεις ξανά τη φυσική επαφή. Το γραφείο σού προσφέρει ένα περιβάλλον στο οποίο επικοινωνείς, δρας και συνεργάζεσαι, κάτι που το σπίτι δεν το κάνει πάντα. Έτσι, κάνε focus στην εργασιακή επικοινωνία ξανά!

Καθάρισε το γραφείο σου

γραφείο

Αρχικά μπορεί να μην εργαζόσουν στο γραφείο σου, αλλά σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Καιρός λοιπόν για αλλαγές. Αν δεν έχεις γραφείο στο σπίτι σου, βρες έναν χώρο που μοιάζει με το εργασιακό σου περιβάλλον και οργάνωσέ τον σωστά. Εξομοίωσε τις εργασιακές συνθήκες, ώστε να συνηθίζεις ξανά στην παραγωγική διαδικασία του γραφείου. Αυτό θα σε βοηθήσει, μόλις επανέλθεις κανονικά στην επιχείρηση, να νιώθεις το ίδιο άνετα με πριν.