Στις περισσότερες περιπτώσεις ή ακόμα καλύτερα σε όλες τις περιπτώσεις, η φωτεινή ένδειξη στο καντράν του αυτοκινήτου δεν είναι για καλό λόγο!

Αν παρατηρήσετε λοιπόν στο καντράν του αυτοκινήτου σας την ένδειξη της θερμοκρασίας αναμμένη ή τον θερμοστάτη να έχει ξεπεράσει τους 100οC:

  • Σταματήστε αμέσως το αυτοκίνητό σας στην άκρη του δρόμου, προσεχτικά.
  • Ανάψτε αμέσως το καλοριφέρ στη μεγαλύτερη θερμοκρασία, έτσι ώστε να εκτονώσετε τον κινητήρα.

Στη συνέχεια, πριν αποφασίσετε να ανοίξετε το καπό, καλό θα ήταν να δώσετε χρόνο στον κινητήρα σας, έτσι ώστε να κρυώσει! Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να κάνετε οτιδήποτε ενώ ο κινητήρας είναι ακόμα ζεστός, γιατί τότε θα έχετε πραγματικό πρόβλημα.

Έπειτα ανοίξτε το δοχείο διαστολής ψυκτικού και συμπληρώστε με νερό ή παραφλού.

Αν το δοχείο δεν έχει καθόλου ψυκτικό υγρό και ο κινητήρας είναι ακόμα πολύ ζεστός, μην αναπληρώσετε με κρύο νερό, γιατί μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στον κινητήρα.

Όταν η θερμοκρασία αποκατασταθεί και επανέλεθει στα φυσιολογικά επίπεδα, τότε συνεχίστε τη διαδρομή σας μέχρι το κοντινότερο συνεργείο, διαφορετικά αν είστε ασφαλισμένος στην Anytime, τότε καλέστε επιπλέον τη Γραμμή Οδικής Βοήθειας 1158,  για τη μεταφορά του αυτοκινήτου σας στο συνεργαζόμενο συνεργείο της επιλογή σας