Η Ημέρα της Μητέρας 2024 πέφτει στις 12 Μαΐου και φέτος η Anytime διοργάνωσε μία ενέργεια που έχει ως πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά που εκφράζουν την αγάπη τους.

Οι μαμάδες μας είναι γνωστό πως είναι οι καλύτερες στον κόσμο και κάθε δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου έχουν την τιμητική τους. Τα παιδιά φροντίζουν να τους πάνε λουλούδια, δώρα, να τους ετοιμάσουν πρωινό και γενικά να τις τιμήσουν με κάθε τρόπο.

Ως Anytime, θέλαμε να τιμήσουμε και να κινητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τον κόσμο να μοιράζει τα συναισθήματά προς τη μητέρα του.

Ένα video πιο γλυκό και από σοκολάτα

Η φετινή μας ενέργεια είχε ως θέμα τα παιδιά διαφορετικών ηλικιών να μιλούν για τις μαμάδες τους.

Στην αρχή εκφράζουν όλα όσα νιώθουν για την καλύτερη μαμά του κόσμου μπροστά στην κάμερα ύστερα από την αντίστοιχη ερώτηση.

Στη συνέχεια, το κάθε ένα της προσφέρει ένα συμβολικό δώρο με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, φορώντας ένα t-shirt που έχει τυπωμένο το παρακάτω μήνυμα με το όνομα του κάθε παιδιού ξεχωριστά: «Να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει όπως… τη μαμά του».

Δείτε το video εδώ

Τι είναι η Ημέρα της Μητέρας

Πρόκειται για την παγκόσμια ημέρα η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 2η Κυριακή του Μαΐου με σκοπό να τιμηθεί η μητρότητα και το δώρο της ζωής.

Η ιδέα ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της Ann Maria Reeves Jarvis όπου το 1865 δημιούργησε ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Days και καθιέρωσε τα Mothers Day Meetings στα οποία οι τότε μαμάδες αντάλλασσαν απόψεις, εμπειρίες.

Το 1870 διοργανώθηκε μία φιλειρηνική πρωτοβουλία από το εν λόγω κίνημα με slogan το «peace and motherhood» ώστε τα παιδιά να μην στέλνονται στους πολέμους.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα

Με τα χρόνια η γιορτή καθιερώθηκε και ξεκίνησε να τιμάται σε ολοένα και περισσότερες χώρες.

Στη χώρα μας, η πρώτη φορά που εορτάστηκε ήταν το 1929 και συνδέθηκε με την ορθόδοξη γιορτή της Υπαπαντής που είναι στις 2 Φεβρουαρίου.

Με τα χρόνια ο ορθόδοξος εορτασμός ατόνησε και το 1960 άλλαξε ημερομηνία και συνδέθηκε με την υπόλοιπη δύση όπου είχε καθιερωθεί κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου.

Η Anytime εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!