Ένα σπίτι μεταμορφώνεται… Οι ατέλειες των τοίχων παίρνουν ζωή, δημιουργώντας μία μοναδική γοητεία… Το παλιό, γίνεται σύγχρονο κι έπειτα διαχρονικό, παντρεύοντας ετερόκλητα στοιχεία αναμνήσεων και αισθητικής. Η λευκή παλέτα αποκτάει χρώμα και οι ιδιοκτήτες περνάνε από γενιά σε γενιά, φτιάχνοντας το δικό τους παραμύθι. Έτσι ορίζεις ένα σπίτι, πρωταγωνιστώντας στο δικό σου παραμύθι. Στο παραμύθι της παιδικής σου ηλικίας. Το μέρος που θα μπορούσες σε μια στιγμή να ζήσεις μία ολόκληρη αιωνιότητα.

Και πράγματι γενιές και γενιές γαλουχήθηκαν με την ευχή… να έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου! Μία ευχή που η Generation X, βιώνοντας την οικονομική ανάκαμψη και την επιτάχυνση της σύγχρονης εποχής μπόρεσε και κατάφερε να αποκτήσει το δικό της κεραμίδι, κληροδοτώντας το στα παιδιά της… στη νέα γενιά «τη λιγότερο ευνοημένη». Στη γενιά των Millennials, όπως θα έλεγε κανείς, που έπρεπε και πρέπει να επιλέξει με έξυπνο τρόπο πού και πώς θα επενδύσει τα λεφτά της σωστά ή αλλιώς value for money, αξιοποιώντας και το τελευταίο λεπτό.

σπίτι

Συντήρηση και προνοητικότητα περνούν σε δεύτερη μοίρα

Μπορεί το όνειρο να έγινε πραγματικότητα και οι θυσίες της κάθε οικογένειας να έπιασαν τόπο. Όμως η συντήρηση και η προνοητικότητα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, και το κεραμίδι δε συντηρήθηκε σωστά και κάποιος δεν προνόησε για αυτά που πρόκειται να έρθουν. Και λίγο η αλλαγή του κλίματος, με τις φυσικές καταστροφές και λίγο η ανθρώπινη αμέλεια, μας οδήγησαν σε περιστατικά όπως αυτά του καλοκαιριού, που μετέτρεψαν σε στάχτη το κεραμίδι, ελπίζοντας στο όνειρο ότι μία μέρα όλα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν όπως πρώτα… οι αναμνήσεις να πάρουν ζωή και τα σπίτια να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες.

Βέβαια, ο μηχανισμός του κράτους αντέδρασε εγκαίρως, παρέχοντας – άμεσα – ως πρώτη βοήθεια:

  • Για κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά €20.000 (€14.000 για προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής και €6.000 για αποζημίωση οικοσκευής).
  • Για κατοικίες που δεν έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, αλλά θεωρούνται μη κατοικήσιμες €12.000 (€8.000 για στεγαστική συνδρομή και €4.000 για αποζημίωση οικοσκευής).
  • Για κατοικίες που παρά τις ζημιές παραμένουν κατοικήσιμες €5.000 (€3.000 προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής και €2.000 για αποζημίωση οικοσκευής).

Παράλληλα, η καταγραφή των ζημιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα προσδιορίσει το τελικό ποσό αποζημίωσης. Επιπλέον, όλα τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές του Αυγούστου έχουν:

  • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2021, 2022 και 2023, δηλαδή απαλλάσσονται για μία τριετία.
  • Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης από 300 έως 500 ευρώ τον μήνα
  • Κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων
  • Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων
  • Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων

Ασφάλεια… Ένα μαξιλαράκι σιγουριάς

Πράγματι, η ζωή είναι απρόβλεπτη και επιφυλάσσει μεγάλες προκλήσεις. Άλλοτε σε παρασέρνει το κύμα και άλλοτε απολαμβάνεις τις ηλιαχτίδες στην επιφάνεια της θάλασσας. Σίγουρα δεν μπορείς να προβλέψεις το αύριο, μπορείς όμως να μεριμνήσεις γι’ αυτό. Έτσι μερίμνησε και ο πελάτης μας, ασφαλίζοντας το σπίτι του για πρώτη φορά το 2016 και διατηρώντας ενεργό το συμβόλαιό του, μέχρι και σήμερα. Ένα όπλο στη φαρέτρα που στάθηκε σωτήριο στις πυρκαγιές του Αυγούστου, όταν οι φλόγες έκαναν στάχτη την κατοικία του.

Ήταν 4 Αυγούστου, όταν μικρές εστίες άρχισαν να ενώνονται και να δημιουργούν μία πύρινη λαίλαπα, καταπίνοντας στο πέρασμά τους ό,τι έβρισκαν. Οι κάτοικοι των περιοχών που είχαν πληγεί, προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τους κόπους μιας ζωής. Η Πολιτική Προστασία έστελνε αδιάκοπα μηνύματα, για την εκκένωση των περιοχών. Εκείνες τις μέρες, οι άνθρωποι είδαν τις περιούσιες τους να χάνονται σε μία στιγμή. Τουλάχιστον 80 κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες ολοκληρωτικά, εκ των οποίων, μία από αυτές ήταν του δικού μας ανθρώπου – του πελάτη μας-  που την είχε ασφαλίσει… και έρχεται σήμερα, δύο μήνες μετά να μας πεις πόσο περήφανος αισθάνεται για αυτήν του την απόφαση.

Χτισμένο το 1984 και με συνολικό εμβαδόν που δεν ξεπερνούσε τα 80 τ.μ. στέγασε τα όνειρα μιας ολόκληρης οικογένειας, σχεδιάζοντας το μέλλον. Επειδή όμως το αύριο δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει και πολλές φορές είναι αβέβαιο, αποφάσισε να το ασφαλίσει για €105.000 (€90.000 κτίριο και €15.000 περιεχόμενο), με μόλις €150 ασφάλιστρα τον χρόνο.

Πράγματι, η απόφαση αυτή αποδείχτηκε σοφή και λειτούργησε σαν το αποκούμπι που χρειάζεται ο καθένας μας, για να προστατεύσει όσα αγαπά. Έτσι, η διαδικασία της αποζημίωσης ξεκίνησε στις 9/8/2021 και όλοι οι άνθρωποι της Anytime ήταν εκεί για να του προσφέρουν περισσότερη ηρεμία και αισιοδοξία στην καθημερινότητά του, αποζημιώνοντάς τον δέκα μέρες μετά, και δίνοντάς του την ευκαιρία να συνεχίζει τη ζωή του εκεί που την άφησε και να χαίρεται την κάθε μέρα που περνά.

Κι αυτός είναι ο στόχος μας… Να δημιουργούμε έναν κόσμο στον οποίο θα βρίσκουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλο και περισσότερων ανθρώπων.