Ένα roadtrip είναι πάντα από μόνο του συναρπαστικό, ανεξάρτητα από τον προορισμό. Η όλη διαδικασία είναι κάτι που λατρεύουν οι οδηγοί. Συχνά όμως μπαίνουν στο δίλημμα αν αυτό πρέπει να γίνει με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή, ειδικά αν πρόκειται για μία σύντομη εξόρμηση και ο καιρός είναι καλός.

Σε αυτό το άρθρο, απαντάμε στο ερώτημα «αυτοκίνητο ή μηχανή;», εξετάζοντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και των δύο και αποφασίζουμε!

Driving Road Trip GIF by gunnarolla

Πόσο θα κοστίσει;

Πριν ξεκινήσουμε ένα ταξίδι οφείλουμε να έχουμε κάνει service στο όχημά μας για θέμα ασφάλειας. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογίσουμε βενζίνες και ενδεχομένως διόδια. Η μηχανή είναι αρκετά οικονομικότερη, όμως το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει εξίσου ανταγωνιστική επιλογή αν υπάρχουν 3-4 συνταξιδιώτες και μοιραστούν τα έξοδα.

μηχανή

Τι θα πάρεις μαζί;

Αν θες να αποδράσεις για ένα χαλαρό ΣΚ με το άλλο σου μισό κάπου κοντά, τότε δε χρειάζονται βαλίτσες, οπότε η μηχανή είναι μία χαρά. Αν όμως σχεδιάζεις ένα 3ημερο ή να φύγεις για παραπάνω μέρες, τότε το αυτοκίνητο είναι μονόδρομος.

μηχανή

Πόση άνεση χρειάζεσαι;

Δυστυχώς η μηχανή εδώ μένει πίσω, γιατί χρειάζονται συχνές στάσεις και ειδικός ρουχισμός. Από την άλλη το αυτοκίνητο προσφέρει μουσική, κλιματισμό, άπλετο χώρο και ρυθμιζόμενα καθίσματα.

μηχανή

Τι είναι ασφαλέστερο;

Η ασφάλεια κάθε διαδρομής εξαρτάται από τον ίδιο τον οδηγό και τις διαδρομές που επιλέγει. Σύμφωνα όμως με τις στατιστικές το αυτοκίνητο είναι ασφαλέστερο και σε προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες.

μηχανή

Θες ευελιξία;

Η μηχανή είναι ιδανική επιλογή, ώστε να αποφύγεις την κίνηση, να παρκάρεις εύκολα και να εξερευνήσεις. Με το αυτοκίνητο δυστυχώς θα πρέπει να είσαι πιο υπομονετικός ή να ξεκινήσεις αρκετά νωρίτερα, εάν είναι περίοδος που όλοι φεύγουν ταξίδια.

 μηχανή

Τελικά τι θα επιλέξεις;

Αν είστε οικογένεια, παρέα πολλών ατόμων ή πάτε για μέρες κάπου τότε το αυτοκίνητο είναι η ιδανική λύση. Σε περίπτωση όμως που είστε ζευγάρι και αναζητάτε 1-2 μέρες χαλάρωσης, τότε η μηχανή βολεύει περισσότερο.

Με όποιο μέσο κι αν επιλέξεις να ταξιδέψεις, το σημαντικότερο είναι να περνάς ωραία για να απολαύσεις το ταξίδι σου και να οδηγείς προσεκτικά, για να φτάσεις με ασφάλεια στον προορισμό σου. Και φυσικά να επιλέξεις για την ασφάλιση του οχήματός σου την Anytime, που είναι δίπλα σου κάθε στιγμή για ό,τι κι αν χρειαστείς στον δρόμο.