Πόσο σημαντικό είναι αλήθεια να προστατεύουμε ό,τι αγαπάμε;

Πρώτα τον εαυτό μας, τους δικούς  μας ανθρώπους και τέλος ό, τι  διευκολύνει τη ζωή μας. Για παράδειγμα το αυτοκίνητό μας! Για τους περισσότερους δεν είναι ένα απλό μέσο μετακίνησης! Όση ώρα περνάμε καθημερινά σε αυτό περιμένοντας στην κίνηση, ενημερωνόμαστε, ακούμε μουσική και πολλοί θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το δεύτερο σπίτι μας. Για αυτό θέλουμε να το προστατεύουμε με κάθε τρόπο!

προστατεύουμε

Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται σημαντική αύξηση στις κλοπές αυτοκινήτων, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη (πηγή Eurostat). Η εξέλιξη βέβαια της τεχνολογίας μάς βοηθάει πολύ, αφού οι συναγερμοί και τα συστήματα ασφαλείας είναι πιο σύγχρονα από ποτέ!

Σε συνδυασμό με τα αντικλεπτικά συστήματα οι δικές μας, μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα κλοπής.

Ας δούμε λοιπόν μερικά απλά tips που ενισχύουν την προστασία του οχήματός μας:

Είναι καλό ειδικά τις βραδινές ώρες να το αφήνουμε σε κλειστό χώρο πάρκινγκ.

προστατεύουμε

Αν δεν υπάρχει πάρκινγκ, είναι σημαντικό να προσπαθούμε να παρκάρουμε σε καλά φωτισμένους δρόμους ή ακόμη καλύτερα κοντά σε μαγαζιά ή καφετέριες.

προστατεύουμε

Αν χρειάζεται να πάμε σε κάποια περιοχή με αυξημένη εγκληματικότητα, είναι καλύτερο να μην πάρουμε το αυτοκίνητό μας. Μπορούμε να προτιμήσουμε τα μέσα μεταφοράς ή ένα ταξί. Αν τελικά το πάρουμε, ας το αφήσουμε σε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ.

προστατεύουμε

 

Φροντίζουμε να κλειδώνουμε πάντα το όχημά μας και να ελέγχουμε ότι είναι όντως κλειδωμένο και ότι τα παράθυρα είναι ανεβασμένα.

προστατεύουμε

Αποφεύγουμε να αφήνουμε αντικείμενα αξίας και ειδικά σε εμφανή σημεία.

προστατεύουμε

Προσέχουμε να μην αφήνουμε τα κλειδιά μας σε σημεία που μπορεί να έχουν πρόσβαση τρίτοι.

προστατεύουμε

Μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις απλές ενέργειες που δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόπο και χρόνο και να μειώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες κλοπής του αυτοκινήτου μας.

Για να έχουμε βέβαια το κεφάλι μας ακόμη πιο ήσυχο μπορούμε να επιλέξουμε στην Anytime ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης με πολύ προσιτή τιμή που καλύπτει την κλοπή και παρέχει και όχημα αντικατάστασης, αν χρειαστεί. Για να έχουμε περισσότερη ασφάλεια και οικονομία κάθε στιγμή!