Η ανανέωση του σπιτιού δεν χρειάζεται πάντα ριζικές και ακριβές αλλαγές. Με απλές παρεμβάσεις μπορείς να αλλάξεις τον προσωπικό σου χώρο στη στιγμή.

Ανανέωσε τώρα το σπίτι σου με τα παρακάτω tips:

1.Άλλαξε χρώματα

Αλλάζοντας απλά χρώμα στους τοίχους, μπορείς να ανανεώσεις το σπίτι σου. Με βάση ένα χρωματολόγιο προσπάθησε να βρεις εναλλακτικές αποχρώσεις για τους τοίχους σου που ταιριάζουν με τα έπιπλα. Επίσης, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για smartphone που μπορείς να φωτογραφίσεις το χώρο που θέλεις να βάψεις και να δεις πώς θα φαίνεται η αλλαγή, στην οθόνη του κινητού σου. Εάν θέλεις κάτι πιο τολμηρό, βάψε τον ένα τοίχο διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους. Επίσης, μπορείς να ανανεώσεις σημαντικά το χώρο σου, αλλάζοντας τα καλύμματα στα μαξιλάρια και στους καναπέδες σου.

2.Διαρρύθμιση

Η πιο οικονομική ανανέωση για το σπίτι σου, είναι η διαρρύθμιση των επίπλων, καθώς δεν χρειάζεται να ξοδέψεις απολύτως κανένα κεφάλαιο. Το τελικό αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει, όταν θα δεις πως αλλάζει η αίσθηση σε ένα δωμάτιο που απλά μετακινήθηκαν κάποια έπιπλα. Ιδανικά δωμάτια γι’ αυτή την αλλαγή στο σπίτι, είναι το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα.

3.Ζωντάνεψε τον χώρο σου


Τα φυτά δεν προσφέρουν μόνο ανανέωση στο σπίτι σου, αλλά είναι πηγή ζωντάνιας και θετικής ενέργειας. Επίλεξε φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς πολλές ανάγκες, τα οποία έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και δεν χρειάζονται συχνά μεταφυτεύσεις ή φροντίδα. Απέφυγε τα πλαστικά φυτά καθώς ξεχωρίζουν από μακριά και το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από αυτό που επιθυμούσες.

4.DIY έπιπλα και διακοσμητικά (Do it yourself)

Εάν πρόκειται να πετάξεις κάτι σκέψου το ξανά, καθώς μπορείς να το μεταμορφώσεις σε ένα νέο έπιπλο ή διακοσμητικό. Μπορείς να βρεις εκατοντάδες ιδέες για κάθε αντικείμενο το οποίο δεν χρειάζεσαι, στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο ανανεώνεις το σπίτι σου οικονομικά.

5.Κολλάζ με φωτογραφίες

Δεν χρειάζεται να δαπανήσεις μία ολόκληρη περιουσία για να διακοσμήσεις τους τοίχους ή τα έπιπλα σου. Δημιούργησε γρήγορα και πολύ οικονομικά κολλάζ φωτογραφιών τα οποία μπορούν να μπουν σε κάθε σημείο του σπιτιού σου. Πρόκειται για μία ανανέωση του σπιτιού η οποία θα σου θυμίζει όλες τις ευχάριστες στιγμές και τα ταξίδια σου.

6.Ασφάλεια σπιτιού και περιεχομένου

Η ανανέωση του σπιτιού δεν σημαίνει μόνο διακόσμηση, αλλά και διασφάλιση του χώρου σου. Μία εξαιρετικά οικονομική ανανέωση σπιτιού, είναι η ασφάλεια περιεχομένου από την Anytime, η οποία καλύπτει το πολύτιμο περιεχόμενο του σπιτιού σου από πυρκαγιές, βραχυκυκλώματα ηλεκτρικών συσκευών, κλοπές, σεισμό αλλά και πλημμύρες. Και για πιο ολοκληρωμένη διασφάλιση, μπορείς να συνδυάσεις την ασφάλιση περιεχομένου με ασφάλιση κατοικίας Anytime ώστε να είσαι σίγουρος πως το σπίτι σου δεν κινδυνεύει από τίποτα.