Συνδεδεμένο με την περιοχή του Ελαιώνα, που πολλοί ξένοι περιηγητές στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα έμεναν συγκλονισμένοι από την ομορφιά του, καθώς ακολουθούσαν τη διαδρομή της αρχαίας ιερής πομπής από την Αθήνα στην Ελευσίνα είναι συνδεδεμένο το «ELAIώNAS Festival.

Σ’ αυτό το νέο πολιτιστικό ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί από τις 24/4 έως τις 17/5 θα δούμε παραστάσεις (οι Bijoux de Kant ξαναδιαβάζουν την «Κερένια Κούκλα» του Χρηστομάνου στo «Αχ», η ομάδα Κι όμως κινείται φέρνει το «Betelgez», μια παράσταση όπου συναντιούνται ο χορός, η μουσική και η ακροβασία κ.ά.), συναυλίες (οι Χαΐνηδες σε ένα ιδιαίτερο σετ, ο Αντώνης Απέργης, οι De los project κ.ά.) και συζητήσεις, με έδρα το θέατρα Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ κάποια δρώμενα θα φιλοξενηθούν στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το Comicdom Con Athens 2015, μια τριήμερη γιορτή της ένατης τέχνης επιστρέφει στις 24-26/4 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με 46 εκδηλώσεις, 10 δωρεάν εργαστήρια, 9 ξένους προσκεκλημένους. Αφιερωμένη στα κορυφαία αμερικανικά κόμικς, από τις αρχές του 20ού αιώνα έως τις ημέρες μας, είναι η κεντρική έκθεση του φεστιβάλ. Έχετε πολλά να δείτε, ανάμεσά τους το comic strip «Mr Jack» του 1905 με πρωταγωνιστή έναν άτακτο τίγρη-σύζυγο, αλλά και το «Framed» του 1976 με την Μπέτι και τη Βερόνικα, από την παρέα του Άρτσι (24-26/4, 11 π.μ.-9.30 μ.μ.).