Η αγάπη και η προστασία για τον πλανήτη μας είναι κάτι το οποίο μπορούμε να αποδεικνύουμε έμπρακτα και καθημερινά. Η Διεθνής Ημέρα της Γης μάς υπενθυμίζει όλα όσα είναι σημαντικά, δηλαδή πως είμαστε κομμάτι αυτού του πλανήτη και πως οι πράξεις μας επηρεάζουν όλο το οικοσύστημα.

Άλλαξε συνήθειες και κάνε πιο «πράσινη» την καθημερινότητά σου, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος:

Go Green Be Kind GIF by Publix GreenWise Market

Επαναχρησιμοποίησε και ανακύκλωσε

Η κυκλική οικονομία βασίζεται στο σκεπτικό πως κάθε τι πρέπει να επεκτείνει τον χρόνο ζωής του μέσω της επαναχρησιμοποίησης. Αξιοποίησε τα παλιά αντικείμενα με διαφορετικό τρόπο. Μία επισκευή ή μία μεταποίηση μπορεί να είναι το κλειδί. Αν για κάποιο λόγο αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τότε προχώρα σε ανακύκλωση. Φρόντισε να έχεις στο σπίτι σου μία σακούλα ή έναν κάδο, που θα πετάς χαρτί, γυαλί και πλαστικό.

Reduce Climate Change GIF by INTO ACTION

Μείωσε τις πλαστικές συσκευασίες

Αγόρασε προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν περιττό πλαστικό και χρησιμοποίησε πάνινες τσάντες αντί των πλαστικών. Επιπλέον προτίμησε ένα παγούρι αντί να αγοράζεις συνέχεια εμφιαλωμένα πλαστικά μπουκαλάκια νερού.

Διεθνής Ημέρα της Γης

Εξοικονόμησε ενέργεια

Προτίμησε τις συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης, αντί των συμβατικών. Κάνε τακτικές συντηρήσεις και μην τις αφήνεις να λειτουργούν εάν δεν είναι αναγκαίο. Όταν πλένεις στο πλυντήριο προτίμησε το πρόγραμμα των 30 βαθμών και μη βάζεις το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες.

Διεθνής Ημέρα της Γης

Μη σπαταλάς το νερό

Προτίμησε το ντουζ αντί της μπανιέρας και κλείνε τη βρύση, όταν πλένεις δόντια και πιάτα. Με αυτό τον τρόπο σώζεις πολύτιμο νερό κάθε χρόνο, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ακόμη επισκεύασε τις βρύσες που τρέχουν, ενώ αν έχεις κήπο χρησιμοποίησε το αυτόματο πότισμα.

Διεθνής Ημέρα της Γης

Χρησιμοποίησε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης

Για τις μικρές αποστάσεις προτίμησε να πάρεις τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το περπάτημα ή να κάνεις τη διαδρομή χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι αντί αυτοκινήτου και μηχανής. 

Διεθνής Ημέρα της Γης

Κι αν κάνεις μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου στην καθημερινότητά σου, μπορείς να επιλέξεις το Short Drive της Anytime, το 1ο πράσινο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα. H καινοτομία της πράσινης ασφάλισης Short Drive είναι ότι συνδέεται με τα χιλιόμετρα που κάνεις με το αυτοκίνητό σου και είναι ο ιδανικός τρόπος ασφάλισης για σένα που το χρησιμοποιείς λιγότερο, το έχεις ως δεύτερο ή επιλέγεις άλλους τρόπους μετακίνησης.

Με το Short Drive έχεις οικονομικότερα ασφάλιστρα, ενώ μειώνεις παράλληλα το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, γιατί η Anytime υπολογίζει τους εκπεμπόμενους ρύπους των ασφαλισμένων οχημάτων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τους αντισταθμίζει πραγματοποιώντας φιλικά περιβαλλοντικά έργα.