Η τεχνολογική πρόοδος και η διάδοση του διαδικτύου έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Η ψηφιακή εποχή που ζούμε φέρνει αμέτρητα οφέλη και μας κάνει να προτιμάμε όλο και περισσότερο τις online αγορές και συναλλαγές, εξαιτίας της ευκολίας που μας χαρίζουν και της εξοικονόμησης χρόνου.

Από την άλλη όμως δημιουργεί νέους κινδύνους και απειλές για την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων και καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις και οι απάτες αυξάνονται δημιουργείται η ανάγκη για σωστή ενημέρωση, προσοχή και ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Η γνώση είναι δύναμη. Ρωτάμε, ενημερωνόμαστε και μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο με ασφάλεια.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τις διαδικτυακές απάτες;

Για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με κάποια διαδικτυακή απειλή χρειάζεται:

  • Να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
  • Να μην παρέχουμε προσωπικά στοιχεία σε τρίτους και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή του λογαριασμού μας στο διαδίκτυο, εάν λάβουμε κλήση που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την τράπεζά μας ή οποιονδήποτε άλλο οργανισμό.
  • Να αποφεύγουμε να κάνουμε κλικ σε ύποπτους και κακόβουλους συνδέσμους και να μην ανοίγουμε συνημμένα ή SMS που μας ζητούν να ενημερώσουμε ή να επαληθεύσουμε τα στοιχεία μας.
  • Nα είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μηνύματα που μας ενημερώνουν για δήθεν προβλήματα με λογαριασμούς, κάρτες ή το e-banking μας.
  • Να διακόψουμε την κλήση εάν κάποιος μας καλεί από άγνωστο αριθμό και ισχυρίζεται ότι είναι από οποιαδήποτε εταιρία πληροφορικής, χωρίς να έχουμε δηλώσει βλάβη στη συσκευή μας.
  • Να μην χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό σε παραπάνω από μία ιστοσελίδες ή υπηρεσίες, καθώς μπορούν εύκολα να παραβιαστούν.
  • Να επιλέξουμε το πρόγραμμα Anytime Cyber Insurance που προστατεύει τις καθημερινές μας συναλλαγές και τις online αγορές.

Anytime Personal Cyber Insurance για ασφαλείς συναλλαγές & αγορές στο διαδίκτυο

Η Anytime έχει δημιουργήσει το νέο πρόγραμμα ασφάλισης Personal Cyber, που μπορείς να αποκτήσεις σε λίγα μόνο λεπτά από το σπίτι σου, μόνο με €25 τον χρόνο. Πρόκειται για ένα οικονομικό πρόγραμμα, με το οποίο προστατεύεις τις online αγορές σου από καθυστερήσεις, λάθη και υλικές ζημιές, αλλά και τις ψηφιακές σου πληρωμές από ηλεκτρονικές απάτες.

Μείνει ήσυχος για τις online αγορές και συναλλαγές σου!