Αν και ο καιρός θύμιζε το τελευταίο διάστημα περισσότερο καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα είναι πλέον γεγονός! Και είναι πάντα και παντού όμορφα.

Αυτό αφορά και όσους μείνουν στην πόλη, χωρίς να έχουν κλείσει σε κάποιον χειμωνιάτικο προορισμό. Ίσως όμως να μην χρειάζονται τελικά και πολλά.

Αρκεί ένα ρεβεγιόν με καλούς φίλους και ένα εορταστικό τραπέζι με αγαπημένους συγγενείς για να περάσουμε όμορφα Χριστούγεννα.

Κακά τα ψέματα, είναι και η περίοδος που θα κινήσουμε το αυτοκίνητο “λίγο” παραπάνω από το συνηθισμένο. Επομένως αξίζει να δώσουμε προσοχή σε ορισμένα σημεία.

 

Προσέχουμε το αλκοόλ

Χριστούγεννα

Είναι αλήθεια πως οι γιορτές σηκώνουν ένα ποτηράκι παραπάνω. Όπως είναι επίσης αλήθεια πως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

Είναι πιο ασφαλές να οδηγήσει όποιος δεν έχει πιει από την παρέα, η ακόμα καλύτερα να επιστρέψουμε με ένα ταξί.

 

Ενημερωνόμαστε για τον καιρό

Χριστούγεννα

Κοιτάμε το δελτίο καιρού πριν ξεκινήσουμε, για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.Τώρα με την υπηρεσία meteo-roads, μπορούμε να ενημερωνόμαστε online ανά πάσα στιγμή για τον καιρό σε όλο το οδικό δίκτυο.

Όσοι “πάρουμε τα βουνά” τα Χριστούγεννα, δεν ξεχνάμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αποφεύγουμε το κινητό

Χριστούγεννα

Ναι, οι γιορτές είναι μια περίοδος που το κινητό τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει. Επειδή όμως η προσοχή του οδηγού πρέπει να είναι αποκλειστικά στον δρόμο, είναι καλύτερα να το έχουμε στο αθόρυβο κατά την οδήγηση.

 

Ελέγχουμε το αυτοκίνητό μας

Χριστούγεννα αυτοκίνητο

Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε  “στρατιωτική επιθεώρηση”! Ελέγχουμε όμως φώτα, φλας, λάστιχα, φρένα… Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να τρέχουμε να ψάχνουμε συνεργείο μέσα στις γιορτές! Σε αυτή την περίπτωση βέβαια η Anytime δίνει την καλύτερη λύση σε συνεργασία με τον autoduder. Μπορούμε να βρούμε το καλύτερο και οικονομικότερο συνεργείο στην περιοχή μας, με σημαντικές εκπτώσεις και να κλείσουμε online ραντεβού εύκολα και γρήγορα.

 

Τηρούμε τον Κ.Ο.Κ.

Χριστούγεννα ζώνη

Είναι το “Ευαγγέλιο” του οδηγού για τις γιορτές. Τηρούμε το όριο ταχύτητας, δεν κάνουμε επικίνδυνες προσπεράσεις και φοράμε πάντα ζώνες ασφαλείας. Φυσικά αυτό ισχύει και για τους οδηγούς στο πίσω κάθισμα!

 

Στην περίοδο των εορτών, τις όποιες παρασπονδίες κάνουμε, ας τις περιορίσουμε αποκλειστικά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

 

 

* Για την συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και το παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΕΜΠ

https://ec.europa.eu/transport/road_safety/sites/roadsafety/files/pdf/statistics/dacota/bfs2018_seasonality.pdf