Καλοκαίρι, πολλή ζέστη και επιστροφή της κίνησης στο δρόμο! Ποιο είναι το πρώτο πράγμα λοιπόν που σκέφτεσαι πλησιάζοντας το αυτοκίνητό σου, πριν προλάβεις καλά καλά να μπεις μέσα; Air condition είναι η μαγική λέξη! Ίσως μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις των ανθρώπων, που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας και της οδήγησή μας.

Πώς μπορούν όμως να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες, ώστε να κυκλοφορείς με άνεση και ασφάλεια τόσο εσύ, όσο και οι συνεπιβάτες σου;

Παρακάτω σου αναφέρουμε κάποια χρήσιμα tips, που θα βοηθήσουν εσένα, αλλά και την καλύτερη απόδοση του αυτοκινήτου σου.

air condition

Σωστή συντήρηση

air condition

Προσπάθησε μια φορά το χρόνο, ανάλογα βέβαια και με τις οδηγίες του κατασκευαστή, να πραγματοποιείς καθαρισμό του air condition. Ψέκασε με καθαριστικό τους αεραγωγούς, γιατί έτσι απαλλάσσεσαι από βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Αν πάλι έχει πέσει η απόδοση του air condition, επισκέψου κάποιο συνεργείο, για να συμπληρώσει φρέον. Δε θα σου κοστίσει ακριβά και στη συνέχεια θα καταλάβεις τη διαφορά!

Παρκάρισμα

air condition

Το ξέρουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να βρίσκεις parking σε σκιά. Αλλά αν τύχει κι έχεις extra χρόνο, ψάξ΄ το λίγο παραπάνω. Η σκιά κρατάει τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου σου σε normal επίπεδα. Όταν παρκάρεις, βάλε αν μπορείς και μία ηλιοπροστασία στο παρμπρίζ, για να προστατεύεις τα πλαστικά από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο και τη ζέστη.

Σωστή χρήση

air condition

Τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο αυξάνεται αμέσως. Μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά,  ακόμα κι αν βρίσκεται το αυτοκίνητό σου για λίγες ώρες στον ήλιο. Καταλαβαίνουμε απόλυτα λοιπόν, γιατί το πρώτο πράγμα που κάνεις μπαίνοντας στο αυτοκίνητό σου είναι να ανοίξεις στο φουλ το air condition, μήπως καταφέρεις έτσι να πιάσεις το τιμόνι!

Κάνε όμως λίγη υπομονή! Άνοιξε τα παράθυρα, για να φύγει ο ζεστός αέρας και κινήσου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε το air condition με το μαλακό, αυξάνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία. Επίσης καλό θα ήταν, πριν σβήσεις το αυτοκίνητο, να έχεις κλείσει το air condition, γιατί αυξάνεις έτσι τη «μακροζωία» του.

Σωστό timing

air condition

Τελικά όλα είναι θέμα σωστού timing, ακόμα και το πώς χρησιμοποιείς το air condition του αυτοκινήτου σου. Για να λειτουργεί λοιπόν ακόμα καλύτερα, καλό είναι να το βάζεις να δουλεύει για λίγο μία φορά το μήνα και το χειμώνα και να κάνεις τη συντήρηση λίγο πριν σφίξουν οι ζέστες.

Η σωστή χρήση του air condition στο αυτοκίνητό σου προστατεύει την υγεία σου, βελτιώνει την απόδοσή του και φυσικά μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Κι η αλήθεια είναι ότι καλοκαίρι στο αυτοκίνητο χωρίς air condition δε γίνεται.

Πριν λοιπόν, ξεκινήσεις τις διακοπές σου, φρόντισε τη συντήρηση του air condition και μην ξεχάσεις να περάσεις από τη Shell για ανεφοδιασμό καυσίμων. Α! έχε υπόψη σου, ότι ασφαλίζοντας το όχημά σου στην Anytime, κερδίζεις μία GiftCard Shell αξίας έως €20 και διπλασιασμό πόντων στη Shell Smart Club κάρτα σου!