Χορηγοί του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας Crowdhackathlon#Insurance ήταν η INTERAMERICAN και η Anytime. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε στις 1 και 2 Οκτωβρίου στο INNOVATHENS – Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης.

Η πρωτοποριακή εκδήλωση, που απευθύνθηκε σε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, σχεδιαστές, στελέχη επικοινωνίας, marketing και εξυπηρέτησης πελατών, συμβούλους επιχειρήσεων, στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου, σπουδαστές και λοιπούς ενδιαφερομένους, πέραν της χορηγικής υποστήριξης είχε την ενεργό εκπροσώπηση της INTERAMERICAN και της Anytime με ομιλητή τον Ξ. Λιαπάκη, γενικό διευθυντή ΙΤ & Services, μέλος της κριτικής επιτροπής τον Α. Ηλιακόπουλο, αναπλ. γενικό διευθυντή και επικεφαλής της Anytime και μέντορες των διαγωνιζομένων τους Γ. Κώστα, Σ. Χατζηπαυλή, Θ. Βαρσαμίδη και Κ. Κατσιμπόκη, . Η INTERAMERICAN είχε υποστηρίξει πρόσφατα και τον διαγωνισμό Hackathon που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ενθάρρυνση της ασφαλιστικής καινοτομίας στην ψηφιακή τεχνολογία σε συνδυασμό με τη νέα επιχειρηματικότητα, καθώς και της δημιουργικής συνεργασίας που έχει με το Πανεπιστήμιο.

Ο διαγωνισμός, του οποίου οργανωτές ήταν η εταιρεία τεχνολογίας Crowdpolicy, η Ethos Media και το INNOVATHENS, διεξήχθη με τη συμμετοχή ομάδων που κατά τη διάρκεια του διημέρου ανέπτυξαν τις εφαρμογές τους σε βαθμό minimum viable product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα ασφάλισης και σχετικών υπηρεσιών με τεχνολογίες web και mobile.