Αν οδηγείς κι αισθάνεσαι αδύναμος, επειδή δεν έχεις προλάβει να φας κάτι, γιατί τρέχεις όλη μέρα-κάθε μέρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο, γιατί ο νους σου είναι στο πότε θα καταφέρεις επιτέλους να φας, με αποτέλεσμα να μην είσαι ίσως και τόσο συγκεντρωμένος στην οδήγηση.

Από την άλλη βέβαια, το να τρως την ώρα που οδηγείς και πάλι δεν είναι σωστό, γιατί και σε αυτήν την περίπτωση η προσοχή σου, αλλά και τα χέρια σου αποσπώνται από το τιμόνι, επομένως μπορεί να μην είσαι τόσο συγκεντρωμένος την ώρα που οδηγείς.  

αφαίρεση δίπλωματος

Τι ισχύει για την κατανάλωση τροφής κατά την οδήγηση;

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν ορίζει ρητά και κατηγορηματικά την απαγόρευση κατανάλωσης φαγητού από τον οδηγό την ώρα που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, όμως σε 2 άρθρα του αναφέρει την παράβαση στην οποία θα πέσει κάποιος, αν επιλέξει να τσιμπήσει κάτι την ώρα της οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 13, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ότι ο οδηγός κάθε οχήματος πρέπει να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, για να ενεργεί ελεύθερα και να κάνει τους αναγκαίους χειρισμούς και μάλιστα προβλέπει πρόστιμο ίσο με €100, ενώ αφαιρείται και το δίπλωμα οδήγησης για 30 ημέρες.

Επιπλέον, στο άρθρο 40 κάνει ανάλογη αναφορά για τα ποδήλατα, τις μηχανές, τα τρίτροχα οχήματα και τα Ε.Π.Η.Ο. Οι οδηγοί δηλαδή των συγκεκριμένων οχημάτων, όταν οδηγούν πρέπει να κρατούν το τιμόνι, αν υπάρχει, και με τα δυο τους χέρια, εκτός κι αν χρειάζεται να δώσουν σήμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα. Διαφορετικά, προβλέπεται πρόστιμο €80.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Είναι προτιμότερο το snack σου να το καταναλώσεις πριν ή μετά την οδήγηση. Η κατανάλωση τροφής καλό να μη συνδυάζεται με την οδήγηση, γιατί πολλά μπορούν να πάνε στραβά, όπως το να λερωθείς και να πανικοβληθείς και να μην προσέχεις στον δρόμο. 

αφαίρεση δίπλωματος

Τι ισχύει όμως για τον καφέ;

Πρόκειται για γκρίζα ζώνη… Εάν θες πάντως να καταναλώσεις καφέ στο όχημά σου, για τη δική σου ευκολία χρειάζεται να έχεις μία θήκη που εξασφαλίζει πως δε θα χυθεί και φυσικά να υπάρχει το απαραίτητο καπάκι για προστασία. Και με βάση τα παραπάνω, καλό είναι να πιεις τον καφέ σου σε κάποιο φανάρι, όταν είσαι σταματημένος και όχι εν κινήσει.

Και για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά και να κυκλοφορείς κάθε στιγμή με περισσότερη ηρεμία και ασφάλεια στον δρόμο, μπες στο anytime.gr, βρες το πρόγραμμα με τις καλύψεις που χρειάζεσαι για το όχημά σου και εξασφάλισε σημαντικές υπηρεσίες που διευκολύνουν τις μετακινήσεις σου!