Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον των μεταφορών και της οδήγησης! Πολλοί οδηγοί σκέφτονται να κάνουν το μεγάλο βήμα και να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, παραμένουν όμως διστακτικοί, σκεπτόμενοι πως κάποια στιγμή η μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τους θα αδειάζει γρήγορα.

Ένας φόβος που είναι βάσιμος, αναλογιζόμενοι τις ζωές μας την τελευταία 20ετία-όπου όλες οι φορητές συσκευές μας και τα gadgets μας έχουν μπαταρίες που κάποια στιγμή «κουράζονται».

Ορίστε λοιπόν 3 tips για να κρατήσεις σε καλή κατάσταση κάθε επαναφορτιζόμενη μπαταρία, όσο μεγάλη ή μικρή και αν είναι:

Electric Car GIF by MVC Motors GmbH

Κράτα τη φορτισμένη, αλλά όχι γεμάτη

Design Car GIF by smart

Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι, πώς η μπαταρία κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι φορτισμένη, αλλά ποτέ γεμάτη. Έτσι φροντίζεις να μην αδειάζει φτάνοντας στο 0%, αλλά ούτε και να την υπερφορτίζεις στο 100%. Οι ειδικοί εκτιμούν πως το ανώτατο επίπεδο φόρτισης θα πρέπει να είναι στο 75-80%, ώστε η μπαταρία να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Προστάτεψέ τη από τις θερμοκρασίες

LivingstonChargePort charge ev charging electric vehicle GIF

Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η Ελλάδα και το εύκρατο κλίμα της προσφέρονται για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, η οποία πετυχαίνει υψηλή αυτονομία. Ο λόγος είναι πως οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν μεγαλύτερες απώλειες στις ακραίες θερμοκρασίες, είτε αυτές είναι το χιόνι, είτε ο καύσωνας.

Με μία κουκούλα λοιπόν και παρκάρισμα στο σωστό σημείο, προστατεύεις την μπαταρία σου.

Μη χρησιμοποιείς τακτικά ταχυφορτιστές

Design Car GIF by smart

Οι ταχυφορτιστές είναι ιδανική λύση για το γρήγορο γέμισμα, όμως η συνεχής χρήση τους θεωρείται επιζήμια για τη διάρκεια ζωής μίας μπαταρίας. Προτίμησε λοιπόν την αργή φόρτιση για την καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη και πάντα μέχρι ένα επίπεδο, ώστε να έχεις αυτονομία. Θυμήσου τον πρώτο κανόνα!

Και ποτέ μην ξεχνάς την ασφάλεια!

Ο τρόπος χρήσης ενός οχήματος και η συντήρησή του είναι άμεσα συνδεδεμένος με την προστασία του, όμως για να είσαι ασφαλής κάθε στιγμή χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Με μία ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την Anytime μπορείς να κυκλοφορείς παντού και πάντα με ασφάλεια.

Έτσι, το μόνο που πρέπει να σε νοιάζει είναι η τήρηση όλων των παραπάνω, ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξεις σύντομα μπαταρία!