Η Anytime δηλώνει παρούσα στο Athens Pride 2024 με τον δικό της τρόπο. Στηρίζουμε την διαφορετικότητα και την πολυχρωμία και είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι!

Με αφορμή το Athens Pride 2024, τη μεγαλύτερη γιορτή υπερηφάνειας στην Ελλάδα, αντλούμε έμπνευση και δημιουργούμε τη δική μας καμπάνια ενημέρωσης και ενδυνάμωσης για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Ερωτήσεις που πονάνε»

Ως Anytime πιστεύουμε πως τα φύλα είναι πολλά και πολλά περισσότερα τα χαμόγελα των ανθρώπων όταν αυτά γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε για τα ψηφιακά μέσα μας την καμπάνια «Ερωτήσεις που πονάνε».

Η εν λόγω ενέργεια έχει ως στόχο να θέσει σε σκέψη το κοινό σχετικά με τις ερωτήσεις που κάνουμε συχνά στον περίγυρό μας, οι οποίες όμως βασίζονται σε στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Τι κάναμε;

Εστιάσαμε σε τρεις συγκεκριμένες υποκατηγορίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας (Gay, Lesbian, Queer) με τα πρόσωπα τριών εφήβων και τις άβολες ερωτήσεις που δέχονται στην καθημερινότητά τους.

Μέσα από αυτή τη ρεαλιστική απεικόνιση θέλουμε να δείξουμε τα πραγματικά και σκληρά περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι νέοι με ομόφυλη ή non-binary σεξουαλική ταυτότητα και το πόσο δύσκολο είναι να κάνουν εν τέλει «coming out» και να μιλήσουν ανοιχτά για τους εαυτούς τους προς όλους μας.

Η Anytime «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προχωράμε με μία δωρεά για να ενισχύσουμε το έργο της γραμμής ψυχολογικής στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ».

Η εν λόγω γραμμή είναι αποτέλεσμα τεσσάρων LGBTQ+ οργανώσεων των: ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας), της Θετικής Φωνής Άνθρωποι + HIV, του Athens Pride και του Thessaloniki Pride. Απευθύνεται σε έφηβους και νέους που ανήκουν στην ομόφυλη και queer κοινότητα, σε μέλη των οικογενειών τους και στους εκπαιδευτικούς.

Ποιο το έργο της;

Στόχος της γραμμής είναι οι ενδιαφέροντες να λάβουν υποστήριξη σε ζητήματα όπως:

  • Το πώς να κάνουν με ασφαλή τρόπο το coming out στο περιβάλλον τους.
  • Την αποδοχή της ταυτότητας και του σώματος από το ίδιο το άτομο.
  • Τη διαχείριση των συναισθημάτων σχετικά με το coming out ενός άλλου μέλους της οικογένειας.
  • Την αντιμετώπιση του bullying σε έναν μαθητή με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα.
  • Τη στήριξη σε άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία φυλομετάβασης.

Βρισκόμαστε δίπλα σε όλα τα φύλα και μαζί κάνουμε τον κόσμο μας καθημερινά ασφαλέστερο και πιο χαρούμενο!