Απαραίτητη θεωρείται στις μέρες μας η ασφάλιση της κατοικίας, παρόλο που τα περισσότερα νοικοκυριά δε διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτό όμως που πρέπει να αναλογιστείτε είναι ότι μία ασφάλεια κατοικίας είναι σε θέση να σας απαλλάξει από μελλοντικά έξοδα που πιθανόν, στην παρούσα φάση αγνοείτε. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που απρόσμενα έξοδα της κατοικίας έχουν εκτινάξει τον προϋπολογισμό της οικογένειας.

Βέβαια όταν μιλάμε για έξοδα κατοικίας δεν εννοούμε μόνο κάποια διαρροή στις σωληνώσεις, αλλά και θέματα πολύ σοβαρότερα που μπορούν να προκληθούν από ένα σεισμό ή από μία θεομηνία. Αυτές οι στιγμές έρχονται να μας υπενθυμίσουν πόσο σημαντική είναι η ασφάλιση ειδικότερα, όταν μαθαίνουμε το κόστος της ζημιάς που έχει προκληθεί. Τα έξοδα διπλασιάζονται και πολλές φορές μάλιστα, πολλαπλασιάζονται, αδυνατώντας για την οποιαδήποτε επιδιόρθωση της ζημιάς ή ακόμη σε περίπτωση στεγαστικού δανείου και την αποπληρωμή του.

Όσοι μάλιστα από εσάς έχετε αποκτήσει το σπίτι σας με στεγαστικό δάνειο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:

  • η ασφάλιση της κατοικίας σας είναι υποχρεωτική.
  • μπορείτε να ασφαλίσετε την κατοικία σας σε οποιοδήποτε φορέα που παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε τράπεζα οφείλει να κάνει δεκτό οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας που περιλαμβάνει τις καλύψεις που απαιτούνται από τη δανειακή σύμβαση.

Όλα τα προγράμματα Anytime Home αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για την ασφάλιση της κατοικίας και περιλαμβάνουν όλες εκείνες τις καλύψεις που απαιτούνται από τις τράπεζες, σε περίπτωση στεγαστικού, διασφαλίζοντας την περιουσία σας σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστατικών:

Economic: Το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσένα που έχεις στεγαστικό δάνειο. Είναι το βασικό πακέτο ασφάλισης που απαιτούν οι τράπεζες.

Value: Το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικία και απευθύνεται σε εσένα που έχεις στεγαστικό δάνειο, αλλά η τράπεζα σου απαιτεί επιπλέον καλύψεις ( διαρροή/θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα, κ.α.).

Premium: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για κάθε κίνδυνο. Καλύπτει το κτίριο και το περιεχόμενο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσένα που θέλεις να ασφαλίσεις το σπίτι σου για κάθε κίνδυνο.

Για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας πατήστε εδώ.