Όσο όμορφη και εάν είναι η χιονισμένη μας Αττική, εμείς σαν οδηγοί πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθήσουμε, τόσο πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση, όσο και κατά τη διάρκειά της:

  • Άφησε τη μηχανή σου να ζεσταθεί, ενώ φρόντισε να καθαρίσεις καλά το αυτοκίνητό σου από τα χιόνια. 
  • Έλεγξε εάν στο καπό της μηχανής σου έχει βρει καταφύγιο κάποιο αδέσποτο ζωάκι. Είναι πολύ απλό! Χτύπησε μερικές φορές το καπό της μηχανής, προστατεύοντας έτσι και το αδέσποτο και το όχημά σου.
  • Είναι σημαντικό να έχεις προμηθευτεί ήδη αλυσίδεςγάντια για την τοποθέτησή τους και τρίγωνο. Επίσης, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ή κάποιο διακριτικό/ανακλαστικό βοηθούν τους υπόλοιπους οδηγούς να σε δουν, όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη, σε περίπτωση που χρειαστεί να τοποθετήσεις τις αλυσίδες.
  • Προσπάθησε να αποφύγεις να κινείσαι πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες, που το οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα ολισθηρό, λόγω πάγου. Επιπλέον, απόφυγε διαδρομές με ανηφόρες-κατηφόρες και τις απότομες κινήσεις, όπως να πατάς απότομα γκάζι ή φρένο.
  • Εάν δεν μπορείς να αποφύγεις τη μετακίνηση, επισκέψου το πιο κοντινό πρατήριο καυσίμωνγια να σου ρυθμίσουν, σύμφωνα με τις αντίστοιχες καιρικές συνθήκες, τον αέρα των ελαστικών. Γέμισε το ρεζερβουάρ σου, ώστε σε περίπτωση ακινητοποίησης να έχεις επαρκή καύσιμα για θέρμανση.
  • Κινήσου πάντα με χαμηλή ταχύτητα, κρατώντας αποστάσεις από τους άλλους οδηγούς και φρόντισε να έχεις ανοιχτά τα αλάρμ στα σημεία που δεν είναι καλή η ορατότητα.

Τέλος, αν το όχημά σου είναι σταθμευμένο, φρόντισε να σηκώσεις τους υαλοκαθαριστήρες.

Μην ξεχνάς ότι η Anytime είναι δίπλα σου κάθε στιγμή! Για ό,τι χρειαστείς στον δρόμο, η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN είναι κοντά σου, 24ώρες το 24ωρο.