Με σύμμαχό μας τον καιρό, μπορούμε πλέον να μετακινούμαστε ευκολότερα και πιο άνετα με τη μηχανή μας, χρησιμοποιώντάς τη για καθημερινές μετακινήσεις, εξορμήσεις, αλλά και βόλτες μέσα στην πόλη. Eπειδή όμως ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει περισσότερο και οι ώρες που πρόκειται να περάσουμε πάνω στη μηχανή μας είναι αρκετές, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και να είναι πιο άνετη κι ασφαλής η οδήγηση μηχανής.

οδήγηση μηχανής

Αλλάζουμε εξοπλισμό

Οι θερμές μέρες χρειάζονται και διαφορετικό προστατευτικό εξοπλισμό. Επιλέγουμε πιο ελαφριά μπουφάν και γάντια. Κράνος δε χρειάζεται να αλλάξουμε, όμως φροντίζουμε να ανοίξουμε τους αεραγωγούς. Επιπλέον, ποτέ δεν οδηγούμε με βερμούδα ή ανοιχτά παπούτσια!

οδήγηση μηχανής

Αποφεύγουμε την οδήγηση μηχανής το μεσημέρι

Κατά τις μεσημεριανές ώρες αποφεύγουμε την οδήγηση για την ασφάλειά μας. Αν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι, φροντίζουμε να μη μας πιάσει το μεσημέρι στον δρόμο, ειδικά στην εθνική οδό. Η ζέστη μπορεί να μας ζαλίσει ή να μειώσει τα αντανακλαστικά μας.

οδήγηση μηχανής

Πίνουμε αρκετό νερό

Όταν έχει ζέστη, κάθε δευτερόλεπτο χάνουμε νερό. Η αφυδάτωση είναι λοιπόν κάτι που μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα. Φροντίζουμε να πίνουμε αρκετό νερό και χυμούς και αποφεύγουμε τους περιττούς καφέδες πριν την οδήγηση.

οδήγηση μηχανής

Φοράμε αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι η Nο1 προστασία για όλους μας. Πρέπει να το βάζουμε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση σε ήλιο και σε όλο μας το σώμα, καθώς οι UV ακτίνες μπορούν και διαπερνούν τα ρούχα μας. Διάλεξε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και με γρήγορη απορρόφηση.

Φροντίζουμε τη μηχανή μας

Αποφεύγουμε να αφήνουμε τη μηχανή μας κάτω από τον καυτό ήλιο. Αναζητούμε πάντα σκιά για να μη φθαρούν τα πλαστικά της. Επιπλέον, ελέγχουμε τη μηχανική κατάσταση τακτικά (ελαστικά, λάδια, φρένα και φώτα), ειδικά πριν κάνουμε μία μεγάλη διαδρομή, όπως ένα ταξίδι.

Με όλα τα παραπάνω μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τη μηχανή σου τις ζεστές μέρες που έρχονται. Kαι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε κάθε διαδρομή με τη μηχανή σου, επίλεξε μία ασφάλιση μηχανής από την Anytime, που σου προσφέρει καλύψεις με σημαντικά πλεονεκτήματα και πρόσβαση σε υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου.