Πολύτιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση μηχανής. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει και να κάνει ένας αναβάτης, ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των δρόμων!

Για την ασφαλή οδήγηση μηχανής πρέπει να είσαι πολύ πιο συγκεντρωμένος και προσεκτικός, καθώς οι κίνδυνοι είναι αρκετοί παραπάνω σε σχέση με αυτούς που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί αυτοκινήτου. Η μοτοσυκλέτα δεν προσφέρει άνεση και ξεκούραση, αλλά σίγουρα η βολικότατα των κινήσεων και το αίσθημα ελευθερίας είναι αρκετά για να μαγέψουν.

Ως Anytime συγκεντρώσαμε μερικά από τα tips που πρέπει να γνωρίζει κάθε αναβάτης για να απολαμβάνει την κάθε του διαδρομή:

Σωστή συντήρηση

Το καλοσυντηρημένο όχημα είναι και το ασφαλές. Να κάνεις τακτικούς ελέγχους σε ελαστικά, λιπαντικά και μηχανικά μέρη.

Το κράνος σώζει ζωές

Ο απαράβατος κανόνας είναι κανένας αναβάτης ή συνεπιβάτης χωρίς κράνος. Μην τον σπάσεις!

Έχουμε εξοπλισμό

Ο ειδικός εξοπλισμός δεν κάνει πιο άνετη μόνο τη διαδρομή μας, αλλά προφυλάσσει και το σώμα μας σε περίπτωση πτώσης.

Κρατάμε το τιμόνι

Το κράτημα του τιμονιού και με τα δύο χέρια, μας εξασφαλίζει πως έχουμε κάθε στιγμή τον έλεγχο του οχήματος.

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε κινητό

Η οδήγηση της μοτοσυκλέτας απαιτεί να έχουμε επαφή με όλα τα ερεθίσματα του δρόμου. Στη σπάνια περίπτωση που πρέπει να μιλήσουμε, επιλέγουμε είτε να κάνουμε στάση, είτε να χρησιμοποιήσουμε ασύρματα ακουστικά.

Τηρούμε τα όρια ταχύτητας

Ο κάθε δρόμος έχει τις δικές του προκλήσεις και τα όρια ταχύτητας υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για να μην κινδυνέψει κανείς.

Οδηγούμε νηφάλιοι

Αποφεύγουμε την οδήγηση υπό την επήρεια φαρμάκων και αλκοόλ.

Δεν τρώμε – δεν καπνίζουμε

Είπαμε χρειαζόμαστε και τα δύο χέρια. Οι ανάγκες μας μπορούν να περιμένουν.

Κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας

Απέφυγε να κολλάς στα οχήματα ή να κάνεις συχνές προσπεράσεις. Οι αποστάσεις ασφαλείας μπορούν να σου σώσουν τη ζωή αν κάνει κάτι λάθος ο άλλος οδηγός.

Βλέπουμε τακτικά τους καθρέπτες μας

Κοιτάζουμε μπροστά, αλλά και πίσω με τη βοήθεια των καθρεπτών μας, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση γύρω μας.

Η ΛΕΑ είναι απάτητη

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης πρέπει να μένει ανοιχτή για όσους την χρειάζονται πραγματικά. Ποτέ δεν μπαίνουμε σε αυτή για να κερδίσουμε χιλιόμετρα.

Κράτα τα φώτα αναμμένα

Τα φώτα σου είναι καλό να είναι αναμμένα ακόμα και τη μέρα, καθώς βοηθούν να σε βλέπουν καλύτερα οι άλλοι οδηγοί.

Τηρούμε το πρωτόκολλο

Επειδή είμαστε άνθρωποι όλο και κάτι μπορεί να συμβεί. Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος παραμένουμε ευγενικοί, ενημερώνουμε πάντα τις αρμόδιες αρχές μέσω της Άμεσης Δράσης στο 100 και την Anytime που μας παρέχει την πληρέστερη ασφάλεια μηχανής!