Τα παιδιά στην κάθε τους ηλικία έχουν διαφορετικές ανάγκες και αυτό αποτελεί αιτία για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Τα πρωινά είναι πλέον πιο δύσκολα καθώς θα πρέπει να ισορροπήσετε τους ρόλους σας ως γονείς και εργαζόμενοι, χωρίς να παραμελήσετε κάποια από τις υποχρεώσεις σας. Έτσι, πολλές φορές η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα με αρκετή γκρίνια, φωνές και καθυστερήσεις, όμως υπάρχει τρόπος για να το αλλάξετε:

1. Επενδύστε στην ασφάλεια

Το να μεταφέρετε τα παιδιά στο σχολείο μπορεί να ακούγεται εύκολο, όμως μπορεί να γίνει και αρκετά επικίνδυνο άμα δεν το κάνετε σωστά. Αναλόγως την ηλικία των παιδιών και την ανάπτυξή τους, θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε ειδικό κάθισμα εάν δεν τα καλύπτει η ζώνη και είναι κάτω από τα 9. Ακόμη εάν είναι μεγαλύτερα θα πρέπει να τα βάζετε πάντα στα πίσω καθίσματα και να τα δένετε με την ζώνη ώστε να είναι ασφαλή.

2. Ξεκινήστε νωρίτερα

Όσο μικρότερα είναι τα παιδιά, τόσο μεγαλύτερη είναι η μάχη να τα πείσετε να πάνε το πρωί στο σχολείο εάν δεν το έχουν πάρει με καλό μάτι. Φροντίστε να υπολογίσετε σωστά τον χρόνο σας, ώστε να μην αργήσουν ούτε τα παιδιά στο σχολείο, αλλά ούτε και εσείς στη δουλειά σας. Θα πρέπει συμπεριλάβετε από την ώρα του ξυπνήματος το χρόνο για το πρωινό, αλλά και την κίνηση που θα βρείτε στον δρόμο ώστε να μην χρειαστεί να τρέξετε.

3. Αποφύγετε οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση

Ενημερώστε την δουλειά σας πως θα πρέπει να μεταφέρετε τα παιδιά σας στο σχολείο τη συγκεκριμένη ώρα, ώστε να μην χρειάζεται να απαντήσετε σε τηλεφωνήματα ή να στείλετε e-mail από το αμάξι σας περιμένοντας στο φανάρι. Πολλά ατυχήματα γίνονται από το στρες και την ενασχόληση με το κινητό.

4. Βρείτε τη σωστή διαδρομή

Το «πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο» σημαίνει πως τα αφήνω ακριβώς έξω από την πόρτα. Ακόμα και αν είναι ένας μικρός κύκλος, φροντίστε ποτέ να μην αφήνετε τα παιδιά να περάσουν μόνα τους τον δρόμο. Αντιθέτως, επενδύστε αυτά τα ελάχιστα λεπτά στην ασφάλεια των παιδιών και αφήστε τα ακριβώς έξω από το σχολείο και να γνωρίζετε ακριβώς την ώρα που σχολάνε ώστε να βρίσκεστε λίγο νωρίτερα εκεί για να τα παραλάβετε.