Ήξερες ότι ο πρώτος ΚΟΚ στην Ελλάδα εκδόθηκε το μακρινό 1837 και ήταν ένα Διάταγμα που περιελάβανε οδηγίες για την κυκλοφορία των αμαξών και όχι των αυτοκινήτων, θέλοντας να αποφευχθούν οι συγκρούσεις; Όπως καταλαβαίνεις το αυτοκίνητο ήταν κάτι πολύ καινούριο για εκείνη την εποχή. Από τότε βέβαια μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει… Το αυτοκίνητο πλέον θεωρείται καθημερινή ανάγκη! Ζούμε στην εποχή που το προσωπικό μας όχημα μάς μεταφέρει παντού και συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά… Δεν περνά ούτε μία μέρα χωρίς κάποιος συνάνθρωπός μας να τραυματιστεί ή να χάσει τη ζωή του στην άσφαλτο. Για αυτό και το 1993 καθιερώθηκε η «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων», που τιμάται κάθε χρόνο την 3η Κυριακή του Νοέμβρη με στόχο να φέρουμε στη μνήμη μας όσους έχουν τραυματιστεί ή χάσει τη ζωή τους στον δρόμο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουμε τα τροχαία ατυχήματα.

τροχαία ατυχήματα

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

  • Κάθε χρόνο 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι κατά μέσο όρο χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο
  • Στην Ευρώπη κάθε εβδομάδα έχουμε περίπου 500 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα
  • Το 70% των θανάτων στον δρόμο αφορούν ευάλωτους χρήστες, όπως πεζούς, ποδηλάτες κοκ.

Κάποιες από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις σύμφωνα με την Τροχαία αφορούν:

  • οδήγηση μηχανής χωρίς κράνος
  • οδήγηση χωρίς δίπλωμα
  • οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας
  • υπερβολική ταχύτητα
τροχαία ατυχήματα

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τους αριθμούς

Κι όμως τα τροχαία ατυχήματα δεν είναι αναπόφευκτα. Μπορούμε να τα περιορίσουμε και να απολαμβάνουμε ασφαλέστερες μετακινήσεις!Πρώτα από όλα χρειαζόμαστε σωστές υποδομές, να εκσυγχρονιστεί δηλαδή κι άλλο το οδικό μας δίκτυο, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να υπάρχει σωστή σήμανση. Ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των τροχαίων είναι η κατάσταση των οχημάτων. Τα καλοσυντηρημένα οχήματα που ακολουθούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ένα ατύχημα.

Όμως πολύ σημαντικό ρόλο παίζουμε κι εμείς οι οδηγοί. Οι αριθμοί θα ήταν σίγουρα διαφορετικοί, αν φορούσαμε ζώνη ασφαλείας και κράνος, αν δε χρησιμοποιούσαμε το κινητό την ώρα της οδήγησης, αν αποφεύγαμε την υπερβολική ταχύτητα, αν εκπαιδεύαμε τους νέους, δίνοντας εμείς οι ίδιοι το σωστό παράδειγμα.

τροχαία ατυχήματα

Μία επιλογή για να γυρνάμε στο σπίτι μας με ασφάλεια

Στην Anytime οραματιζόμαστε έναν κόσμο με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη ασφάλιση. Έναν κόσμο με δρόμους χωρίς ατυχήματα και οδηγούς που σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τους άλλους. Για αυτό και δημιουργήσαμε το πρόγραμμα τηλεματικής τεχνολογίας Smart Drive, με το οποίο επιβραβεύουμε την υπεύθυνη οδήγηση, δίνοντας κίνητρα στους οδηγούς να οδηγούν πιο προσεκτικά.

Το Smart Drive λειτουργεί μέσω του Smart Drive app που κατεβάζουμε στο κινητό μας και αξιολογεί την οδήγησή μας, με βάση τη διατήρηση του ορίου ταχύτητας, την αποφυγή χρήσης κινητού, το προοδευτικό φρενάρισμα και την ομαλή επιτάχυνση. Μέσω της εφαρμογής βλέπουμε την επίδοσή μας ανά μέρα, εβδομάδα, μήνα και συνολικά, αλλά και χρήσιμα tips σχετικά με τον τρόπο που οδηγούμε και σημεία που θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα.

Έτσι, ανάλογα με το σκορ μας μπορούμε να κερδίσουμε έως και 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου μας, αλλά και συμμετοχή σε διαγωνισμούς και challenges με σημαντικά δώρα. Κι επειδή, οι νέοι είναι το μέλλον μας και θέλουμε να εστιάσουμε στην εκπαίδευσή τους, όσοι είναι από 18-35 χρόνων, εξασφαλίζουν 10% έκπτωση τη στιγμή που αποκτούν το Smart Drive.

Οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν, αρκεί να αλλάξουμε εμείς πρώτα!