Όπου κι αν βρίσκεσαι αυτό το καλοκαίρι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνεις πολλές πολλές βόλτες. Είτε μείνεις και εξερευνήσεις την πόλη σου είτε φύγεις για κάποιον από τους πανέμορφους προορισμούς της χώρας μας, θα κάνεις σίγουρα αρκετές διαδρομές.

Έχεις σκεφτεί όμως πόσο διασκεδαστικές, οικονομικές και απλές μπορούν να είναι οι διακοπές σου με ένα ποδήλατο; Δε χρειάζεται να διαθέτεις πανάκριβο εξοπλισμό ή να είσαι ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων για να δοκιμάσεις διακοπές με ορθοπεταλιές! Το ποδήλατο αποδεικνύεται ιδανικό μέσο μεταφοράς είτε πρόκειται να ταξιδέψεις σε κάποιο νησί, είτε στο αγαπημένο σου χωριό είτε σε έναν ορεινό προορισμό και θα σε βοηθήσει να απολαύσεις ξέγνοιαστες και ξεχωριστές διαδρομές. Βάλε το ποδήλατό σου στο καράβι, στο τρένο ή σε μία ειδική σχάρα στο αυτοκίνητό σου και ξεκίνα το πετάλι.

Τι χρειάζεται όμως να προσέξεις πριν ξεκινήσεις τις διακοπές σου με ένα ποδήλατο;

Την κατάσταση του ποδηλάτου σου

Για να είναι ξέγνοιαστες και ασφαλείς οι διακοπές σου χρειάζεται το ποδήλατό σου να είναι σε καλή κατάσταση. Πριν από κάθε διαδρομή έλεγξε αν λειτουργούν τα φρένα, τα φώτα κι αν τα ελαστικά είναι σε καλή κατάσταση.

Τον κατάλληλο εξοπλισμό

Χρειάζεται να έχεις μαζί σου κράνος για την ασφάλειά σου, τρόμπα, φώτα για να βλέπεις καλύτερα, αλλά και να είσαι ορατός, κλειδαριά για να προστατεύεις το ποδήλατό σου, άνετα ρούχα και γυαλιά ηλίου.

Τη σωστή ενυδάτωση

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι και να τρως σωστά! Χρειάζεται να έχεις μαζί σου τουλάχιστον ένα μπουκάλι νερό και σνακς, αν κάνεις μεγάλες διαδρομές.

Τη διάθεσή σου!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ποδήλατο σου φτιάχνει τη διάθεση και σε μαθαίνει να ζεις πιο απλά. Ξεκίνα λοιπόν με θετική σκέψη, αναλογίσου τα πλεονεκτήματα των διακοπών με ποδήλατο και φρόντισε να περάσεις καλά!

Τον προορισμό

Επίλεξε ένα μέρος που να είναι κατάλληλο για βόλτες με ποδήλατο. Για παράδειγμα, ένα μέρος με επίπεδες διαδρομές και ποδηλατόδρομους και τσέκαρε τις αποστάσεις που θα χρειαστεί να κάνεις πριν ξεκινήσεις. Χρησιμοποίησε καράβι ή τρένο και ξεκίνα τις ορθοπεταλιές.

Όπου κι αν επιλέξεις να πας με το ποδήλατό σου, εμείς σου ευχόμαστε να απολαύσεις τις ποδηλατοβόλτες σου! Κι αν είσαι fun των ηλεκτρικών ποδηλάτων και θες να κυκλοφορείς με μεγαλύτερη ασφάλεια και ξεγνοιασιά στον δρόμο, στην Anytime θα βρεις την ασφάλιση που χρειάζεσαι και προστατεύει το αγαπημένο σου μέσο, αλλά κι εσένα που το οδηγείς.