Είναι γεγονός… Το hypercar Chaos είναι ελληνικό, αφού έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην Ελλάδα και πρόκειται να μας αποκαλυφθεί πολύ σύντομα. Πίσω από το supercar βρίσκεται ο δαιμόνιος μηχανικός Σπύρος Πανόπουλος, που εφαρμόζει νέες τεχνολογίες στον κλάδο της αυτοκίνησης και ασχολείται εδώ και χρόνια με τη σχεδίαση και τροποποίηση ταχύτατων αυτοκινήτων.

Το Chaos ήταν να αποκαλυφθεί στη Διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη, η οποία όμως ακυρώθηκε, κι έστι ο Σπύρος Πανόπουλος επέλεξε τα social media. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 πρόκειται να δημοσιευτούν εικόνες και λεπτομέρειες μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive. Την ίδια μέρα, η Spyros Panopoulos Automotive θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης κι ένα supercar που κινείται με υδρογόνο, αλλά και πολλά άλλα projects στα οποία εργάζεται εδώ και καιρό.

Το hypercar Chaos είναι το πιο δυνατό κι εξελιγμένο αυτοκίνητο που έχουμε δει ως τώρα. Δε θα είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά θα μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους οποιασδήποτε πόλης.

Ποιες είναι όμως οι τεχνολογικές καινοτομίες του ξεχωριστού Chaos;

1.Το Chaos είναι κατασκευασμένο από τα πιο εξελιγμένα και καλύτερα υλικά. Η εταιρεία «Spyros Panopoulos Aytomotive Perfection» επέλεξε το Zylon για την κατασκευή της ραχοκοκαλιάς του Chaos. To Zylon ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1980 κι έχει ιδιαίτερα αυξημένη ακαμψία, χαμηλό βάρος και ανθεκτικότητα στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιείται και στη Formula 1 για την ενίσχυση του κράνους των πιλότων.

2.Το πλάτος του Chaos είναι 2,08 μ και το ύψος 1,04 μ. Με την εξαιρετική αναλογία των 0,5 κιλών ανά ίππο, το βάρος του ελάχιστα ξεπερνάει τον 1 τόνο εξαιτίας της χρήσης του υλικού Zylon, του μαγνησίου και τιτανίου που χρησιμοποιείται στα μηχανικά του μέρη, τα οποία είναι κατασκευασμένα σε 3D printer.

3.To πανίσχυρο Chaos είναι εφοδιασμένο με έναν 10κύλινδρο V twinturbo κινητήρα 4.0 λίτρων, κι έτσι μπορεί να φτάσει έως και 3.000 ίππους με τελική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 500km/h, ενώ μπορεί να αγγίξει τα 100 km/h σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα!

4.Το μοτέρ του Chaos έχει αλουμινένιο μπλοκ, ενώ είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο οι βαλβίδες, ο στράφαλος, οι εκκεντροφόροι και οι κυλινδροκεφαλές.

5.Έχει διθέσια καμπίνα με φουτουριστικό σχεδιασμό, ενσωματωμένες οθόνες στο τιμόνι και μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Ολόκληρο το παρμπρίζ είναι καλυμμένο από τρισδιάστατο heads-up display που λειτουργεί μέσω επιφανειών αφής, φωνητικών εντολών και χειρονομιών, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με άλλα οχήματα.

Το Chaos συνδυάζει εξαιρετική τεχνολογία, μοναδική πρωτοτυπία και αεροδυναμική σιλουέτα που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τα αποκαλυπτήριά του!😊