Είτε μένεις μόνος, είτε με την οικογένειά σου, τα έξοδα του σπιτιού είναι από τα βασικά θέματα που σε απασχολούν καθημερινά και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Οι ανάγκες στο σπίτι σου δε σταματούν ποτέ και πάντα ψάχνεις τρόπους, για να κάνεις περισσότερη οικονομία, χωρίς να στερηθείς βασικά πράγματα.

Αν λοιπόν θες, να μειώσεις κάποια περιττά ίσως έξοδα στο σπίτι σου, δες παρακάτω μερικούς απλούς τρόπους που θα σου λύσουν τα χέρια και θα ελαφρύνουν τους λογαριασμούς του σπιτιού σου.

Βγάλε από την πρίζα τις συσκευές που δε χρησιμοποιείς

Ξέρεις ότι οι συσκευές που είναι συνεχώς συνδεδεμένες στην πρίζα καταναλώνουν ρεύμα, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείς; Η καφετιέρα, η τοστιέρα, ο φορτιστής, το ηλεκτρικό σκουπάκι είναι μόνο μερικά απλά παραδείγματα που ξοδεύουν καθημερινά ρεύμα, χωρίς να το καταλαβαίνεις και φουσκώνουν τους λογαριασμούς σου. Μετά τη χρήση τους, είναι προτιμότερο να τις αποσυνδέσεις.

Αξιοποίησε το νυχτερινό ωράριο

Όπως πολύ καλά ξέρεις, οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ. Μάλιστα, πολλές από τις συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως το πλυντήριο πιάτων και ρούχων, καταναλώνουν πολύ ρεύμα. Είναι λοιπόν ευκαιρία να οργανώσεις τις δουλειές σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφεληθείς από το νυχτερινό ωράριο.

Αγόρασε ηλεκτρονικούς θερμοστάτες

Ο ηλεκτρονικός θερμοστάτης είναι μία συσκευή που θα σου λύσει τα χέρια και θα σου προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στον κλιματισμό, στα έξοδα θέρμανσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Απλά προγραμματίζεις την ώρα που θες να βρίσκονται σε λειτουργία τα συστήματα θέρμανσης/ψύξης και μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα και ενέργεια.

Φτιάξε λίστα για το supermarket

Μπορεί να σου φαίνεται βαρετό και ανούσιο, όμως θα σε βοηθήσει να μειώσεις το μηνιαίο budget σου. Μία λίστα για το supermarket σε βοηθάει να οργανωθείς καλύτερα και να φορτώσεις το καρότσι σου μόνο με πράγματα που χρειάζεσαι, αποφεύγοντας παρορμητικές αγορές. Έτσι και χρήματα θα γλιτώσεις, αλλά και χρόνο!

Κάνε ασφάλεια κατοικίας

Είναι μία εξίσου σημαντική κίνηση με όλες τις παραπάνω! Σκέψου μόνο ότι το σπίτι σου και το περιεχόμενό του θα είναι προστατευμένο από τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και από τυχόν υλικές ζημιές, όπως από φωτιά ή κλοπή. Ασφαλίζοντας το σπίτι σου ή το περιεχόμενό του, ξεμπερδεύεις από τα έκτακτα έξοδα που μπορεί να προκύπτουν ανά διάστημα. Μπες στο anytime.gr, επίλεξε τις καλύψεις που θέλεις κι ασφάλισε συνδυαστικά το κτίριο του σπιτιού σου και το περιεχόμενό του με 10% επιπλέον έκπτωση.