Η ζωή μας αλλάζει και μαζί με αυτήν αλλάζουμε κι εμείς. Οι απαιτήσεις αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να εκμεταλλευόμαστε όλο και περισσότερο το μέρος που μας δόθηκε για να ζήσουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σπίτι μας, ο πλανήτης μας, να απειλείται συνεχώς από την αλόγιστη χρήση των πόρων που μας εξασφαλίζει, κάνοντας εντονότερες και συχνότερες τις φυσικές καταστροφές.

Η κλιματική αλλαγή ή καλύτερα η κλιματική και η ενεργειακή κρίση αυξάνονται με σημαντικές επιπτώσεις τόσο για τον πλανήτη μας, όσο και για την ποιότητα της ζωής μας.

Short Drive

Για να έχουμε λοιπόν ένα βιώσιμο μέλλον είναι απαραίτητη η εξοικονόμηση ενέργειας και η αλλαγή στάσης ζωής. Mία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς μας είναι η μείωση της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης του περιβάλλοντος, ώστε να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη και η εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Όπως φαίνεται, ο τομέας των μεταφορών έχει σημαντική ευθύνη για τα επιβλαβή επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνεπάγονται. Η εκτεταμένη χρήση των αυτοκινήτων προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον όχι μόνο σε επίπεδο καυσίμων, αλλά και μείωσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Short Drive

Για αυτό και η Anytime θέλοντας να σφραγίσει το οικολογικό της αποτύπωμα, εξελίσσει το πρόγραμμα Short Drive, που απευθύνεται σε όσους κάνουν περιορισμένη χρήση του αυτοκινήτου τους κι έχουν μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα, στην πρώτη πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω διεθνών προτύπων υπολογίζει τους εκπεμπόμενους ρύπους των αυτοκίνητων που είναι ασφαλισμένα στο πρόγραμμα Short Drive, με στόχο να τους αντισταθμίζει σε πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα που έχουν θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας. Με αυτόν τον τρόπο η μετακίνηση των οχημάτων που καλύπτονται από το συγκεκριμένο προϊόν καθίσταται “κλιματικά ουδέτερη” για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Για τον υπολογισμό των εκπεμπόμενων ρύπων αυτών των οχημάτων, οι παράμετροι που εξετάστηκαν ήταν τα κυβικά τους, το είδος του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υβδριδικό) και τα χιλιόμετρα που κάνουν, την απόσταση δηλαδή που διανύουν.

Υιοθετώντας στην πράξη τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 13 των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την Κλιματική Αλλαγή, η Anytime πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά κι αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν ενεργά στην προσπάθεια για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050 και οδηγούν σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Η καινοτομία της πράσινης ασφάλισης αυτοκινήτων Short Drive είναι ότι συνδέεται με τα χιλιόμετρα που διανύει το αυτοκίνητό σου μέσα σε ένα χρόνο. Είναι ο ιδανικός τρόπος ασφάλισης για σένα που χρησιμοποιείς λιγότερο το αυτοκίνητό σου, το χρησιμοποιείς για κοντινές αποστάσεις, ως δεύτερο ή επιλέγεις άλλους τρόπους μετακίνησης στην καθημερινότητά σου κι επιθυμείς να ασφαλιστείς με βάση την απόσταση που κάνεις. Έτσι, ασφαλίζεσαι αρχικά για 3.000 χλμ./χρόνο ή 1.500 χλμ./6μηνο, ενώ έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις επιπλέον χιλιόμετρα, όποια διάρκεια κι αν επιλέξεις. 

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις μία πιο δίκαιη τιμολόγηση και οικονομικότερα ασφάλιστρα, αντισταθμίζοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα. Ο ακριβής υπολογισμός των χιλιομέτρων γίνεται με τη βοήθεια της τηλεματικής τεχνολογίας και μίας ειδικής συσκευής που χρειάζεται να εγκαταστήσεις στο όχημά σου.

Μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά για τα προγράμματα Short Drive εδώ.