Το Android Auto είναι ο τρόπος να κάνεις ασφαλέστερη και πολύ λειτουργικότερη την κάθε σου διαδρομή. Ώρα να δούμε τι μας προσφέρει και πόσο εύχρηστο είναι.

Πλέον πολλοί από εμάς χρειάζεται να παραμένουμε «συνδεδεμένοι» ακόμη και όταν οδηγούμε. Ο πρώτος και απαράβατος κανόνας όμως της οδήγησης σήμερα είναι, πώς τα χέρια μας παραμένουν στο τιμόνι «no matter what» και σε αυτό ακριβώς έρχεται να μας βοηθήσει το Android Auto.

Τι είναι;

Αν έχεις τηλέφωνο βασισμένο στο Android, θα το βλέπεις συχνά να γίνεται updated. Στην πράξη είναι μία δωρεάν εφαρμογή – προέκταση του λειτουργικού που μας βοηθά να επιτεύξουμε σύζευξη μεταξύ του τηλεφώνου και της οθόνης του αυτοκινήτου μας.

Τι προσφέρει;

Ο οδηγός μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορεί να ελέγχει πλέον το κινητό του μέσα από το όχημα, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείται με αυτό. Συγκεκριμένα η οθόνη του οχήματος αναπροσαρμόζεται και δίνει πρόσβαση σε διάφορα χαρακτηριστικά και λειτουργίες του smartphone μας.

Καθώς πρόκειται για εφαρμογή της Google, υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθεί επιπλέον και η φωνητική λειτουργία του Google Assistant, ενεργοποιώντας τη απλά λέγοντας «Hey Google».

Ποιες οι δυνατότητες ξεκλειδώνει;

Οδηγώντας θα μπορείς να κάνεις και λαμβάνεις τηλεφωνικές κλήσεις μέσα από τα συστήματα του αυτοκινήτου σου, να διαβάζεις γραπτά μηνύματα, αλλά και να υπαγορεύεις στον ψηφιακό βοηθό ώστε να ρυθμίζεις όλες σου τις εργασίες χωρίς να παίρνεις τα μάτια από τον δρόμο, να ακούς μουσική ή κάποιο audio book.

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα όπως το Google Maps, το Waze, το WhatsApp, το Spotify, το Audible και πολλές άλλες.

Γιατί αξίζει να το χρησιμοποιήσεις;

Πέρα της ευκολίας και του multitasking που μπορείς να πετύχεις με μερικές απλές φωνητικές εντολές, μπορείς να κερδίζεις χρόνο μέσα στη μέρα και να μην μένεις πίσω στις δουλειές σου. Έτσι με αυτό τον τρόπο πρακτικά εργάζεσαι ή βρίσκεσαι εκεί που πρέπει απλά οδηγώντας.

Το μεγάλο όμως πλεονέκτημα είναι πως σε συνηθίζει σε μία καλή πρακτική, να μην έρχεσαι σε άμεση επαφή με το κινητό σου την ώρα που οδηγείς. Αυτό σημαίνει ασφαλέστερες διαδρομές και μεγαλύτερη συγκέντρωση στο δρόμο.

Οδήγησε έξυπνα λοιπόν με το Android Auto και ασφαλίσουν ακόμη εξυπνότερα με μία ασφάλεια αυτοκινήτου της Anytime!