Οι οδηγοί πλέον έχουν τη δική τους ψηφιακή εφαρμογή για να διεκπεραιώνουν τις γραφειοκρατικές υποθέσεις των οχημάτων τους γρήγορα και χωρίς κόπο. Πρόκειται για το «My Car» δημιούργημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων στους οδηγούς.

My Car

Τι μπορείς να κάνεις μέσα από το «My Car»;

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα δίνει στους οδηγούς τις εξής δυνατότητες:

  • Κατέβασμα ειδοποιητηρίου για τα τέλη κυκλοφορίας και έκδοση βεβαίωσης μη οφειλής
  • Αίτημα για ψηφιακή ακινησία του οχήματος, μέσα από την κατάθεση των πινακίδων χωρίς επίσκεψη σε κάποια ΔΟΥ.
  • Άρση της ακινησίας ενός αυτοκινήτου μέσα από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Η ψηφιακή ακινησία αφορά όλα τα οχήματα;

Μπορείς να θέσεις σε ψηφιακή ακινησία μόνο τα επιβατικά Ι.Χ. και τα δίκυκλα Ι.Χ. τα οποία κινούνται κανονικά και έχεις την άδεια κυκλοφορίας στα χέρια σου. Αυτό σημαίνει δηλαδή πως ένα επαγγελματικό όχημα χρειάζεται άλλη διαδικασία.

My Car

Πώς κάνω άρση ψηφιακής ακινησίας;

Υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να προχωρήσεις στην κανονική άρση, πληρώνοντας τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, είτε να γίνει για ορισμένους μήνες εντός του έτους και να πληρώσεις αναλογικά τέλη μόνο για τους μήνες που επιθυμείς.

Πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις;

Όπως κάθε τι πλέον στο ψηφιακό κράτος, με τους κωδικούς του Taxisnet! Συνδέεσαι στο σύστημα, δίνεις εξουσιοδότηση και προχωράς στην αντίστοιχη ενέργεια που επιθυμείς.

Για να κάνεις όμως τη ζωή σου ευκολότερη καλό θα ήταν να έχεις συγκεντρωμένα σε ένα αρχείο και ψηφιοποιημένα σε φωτογραφίες κάποια έγγραφα όπως η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σου, ο αριθμός των πινακίδων, το ασφαλιστήριό σου και φυσικά ταυτότητα, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Με το «My Car» μπορείς να κάνεις εύκολα, γρήγορα και απομακρυσμένα πολλές ενέργειες. Το ίδιο ισχύει όμως και για την ασφάλεια αυτοκινήτου στην Anytime! Βάζεις τα στοιχεία του οχήματός σου, διαλέγεις πρόγραμμα με τις καλύψεις που θέλεις και έχεις στη στιγμή οικονομική ασφάλιση, εγγυημένη προστασία και φυσικά μοναδικά προνόμια που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου, όπως έκπτωση στα ανταλλακτικά σου, στην αγορά αυτοκινήτου, στο parking, στα καύσιμα, σε υπηρεσίες για το σπίτι και πολλά άλλα!