Όλοι εμείς οι άνθρωποι της INTERAMERICAN και της Anytime είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα του «Ιανού».

Από τις πρώτες ώρες των ακραίων καιρικών φαινομένων δράσαμε άμεσα με κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε, τόσο του ανθρώπινου δυναμικού, όσο και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού μας για ζημιές που προκλήθηκαν σε ακίνητες περιουσίες και σε οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε λάβει μέχρι τώρα κλήσεις για βοήθεια που αφορούν 183 ακίνητες περιουσίες (σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις), οι οποίες έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ή και ολοκληρωτικές καταστροφές. (138 στην περιοχή της Καρδίτσας, 18 στην Κεφαλονιά, 14 στη Ζάκυνθο και 13 στις υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί.) Στην περιοχή της Θεσσαλίας οι αναγγελίες ζημιών στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας ανέρχονται σε 150, ενώ οι 12 ζημιές αφορούν σε φωτοβολταϊκά πάρκα υψηλής ασφαλισμένης αξίας.

Όσον αφορά στις καταστροφές στα οχήματα, η Οδική μας Βοήθεια έχει διαχειριστεί ήδη περισσότερα από 250 περιστατικά στην περιοχή της Καρδίτσας, ενώ συνεχίζει τις επιχειρήσεις για άλλα 80 περιστατικά. Στην περιοχή της Θεσσαλίας οι αναγγελίες ζημιών έχουν ξεπεράσει τις 200. Η Οδική μας Βοήθεια εργάζεται ασταμάτητα, 24 ώρες το 24ωρο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κι έχει ήδη συγκεντρώσει κάποια από τα καταστραμμένα οχήματα στο συνεργαζόμενο συνεργείο μας στην Καρδίτσα, αλλά και στο CAR POINT στη Λάρισα. Πρόκειται στην ουσία για μάχη με τη λάσπη και με βαριά φερτά υλικά από τις πλημμύρες.

Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τους πληγέντες. Για αυτό εξειδικευμένη ομάδα της INTERAMERICAN έχει αναλάβει τη διενέργεια άμεσης πραγματογνωμοσύνης για την εκτίμηση των ζημιών τόσο για τα οχήματα, όσο και για τις ακίνητες περιουσίες.

Ήδη μέσα σε 2 εργάσιμες μέρες καταβάλαμε αποζημίωση για τις πρώτες εμπορικές επιχειρήσεις που ανήγγειλαν ζημιές. Η INTERAMERICAN και η Anytime παραμένουν υπεύθυνα δίπλα στους πληγέντες, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα κάθε περιστατικό.