Όλοι κρύβουμε έναν τύπο οδηγού μέσα μας. Πιάνοντας δηλαδή το τιμόνι, θα λέγαμε ότι οδηγούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Άλλοι λίγο πιο συντηρητικά, άλλοι λίγο πιο ευέξαπτα, άλλοι πιο χαλαρά και άλλοι πιο προσεκτικά. Οι περισσότεροι βέβαια θα λέγαμε, ότι συνδυάζουμε κάτι από το στυλ αυτών των άτυπων οδηγών που αναφέρουμε και δεν ανήκουμε μόνο σε μία κατηγορία.

Για να δούμε όμως κάποιους από τους πιο συνηθισμένους τύπους οδηγών.

Ο μουσικόφιλος οδηγός

τύπος οδηγού

Ας ξεκινήσουμε με τον πιο ευχάριστο τύπο οδηγού. Τον τύπο που αγαπάει τη μουσική και δεν κάνει χωρίς αυτήν ούτε στο αυτοκίνητό του. Κι όταν λεμε ότι αγαπάει τη μουσική, εννοούμε πως δε σταματάει ποτέ η μουσική στο αυτοκίνητό του. Αν τον έχεις φίλο ή συνάδελφο και περνάει να σε πάρει κάθε πρωί για τη δουλειά είσαι τυχερός. Αρκεί βέβαια να μπορεί να οδηγεί προσεκτικά, ακούγοντας τα αγαπημένα του κομμάτια, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

Είναι συνήθως πολύ cool, χωρίς άγχος και στρες, αποφεύγει την κόρνα και δεν τον νοιάζει ιδιαίτερα η κίνηση. Εκείνος οδηγεί απολαμβάνοντας τη μουσική του.

Ο λίγο αφηρημένος

τύπος οδηγού

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος οδηγού πάει λίγο… πώς να το πούμε, λίγο πιο χαλαρά. Σαν να μη θεωρεί πάντα αναγκαίο το φλας και τα αλάρμ. Σαν να πηγαίνει κάποιες φορές λίγο πιο αργά από το συνηθισμένο, σαν να εκμεταλλεύεται αρκετά συχνά τη λεωφόρο έκτακτης ανάγκης. 

Ο ευέξαπτος ή επιθετικός οδηγός

τύπος οδηγού

Είναι ο τύπος οδηγού, που συναντούσαμε ίσως παλιότερα αρκετά συχνά στους ελληνικούς δρόμους (τα τελευταία χρόνια φαίνεται σαν να υπάρχει μεγαλύτερη ευγένεια). Ο συγκεκριμένος τύπος οδηγού σαν να ενοχλείται αρκετά εύκολα. Ενοχλείται για παράδειγμα, επειδή το μπροστινό αυτοκίνητο πηγαίνει αργά και θεωρεί ότι τον καθυστερεί ή γιατί κάποιος του έκοψε τον δρόμο.

Και για αυτό τι κάνει; Αρχίζει να ενοχλεί τους υπόλοιπους. Είτε πηγαίνει πολύ κοντά στο μπροστινό αυτοκίνητο, είτε κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, είτε αρχίζει το eye contact, και γενικά δεν είναι η πιο safe επιλογή, για να μπεις στο αυτοκίνητό του.

Ο προσεκτικός οδηγός

τύπος οδηγού

Είναι ο οδηγός που όλοι θα θέλαμε να ήμασταν στο αυτοκίνητό του. Από τη μία έχει τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να νιώθουμε ασφάλεια, όταν οδηγεί και από την άλλη σέβεται τους άλλους, αλλά και τον εαυτό του. Κατανοεί τους νέους οδηγούς και τους δίνει όσο χρόνο χρειάζονται. Δίνει προτεραιότητα σε όσους βιάζονται να περάσουν, γιατί γνωρίζει ότι αυτός δεν είναι λόγος καθυστέρησης.

Τα αντανακλαστικά του είναι συνεχώς σε εγρήγορση, κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις και κινείται με ταχύτητα που θα του επιτρέψει να φρενάρει ομαλά, αν χρειαστεί. Το κινητό του το χρησιμοποιεί, όταν φτάσει στον προορισμό του και ξέρει ότι από αυτήν τη συμπεριφορά μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι.

Και ειδικά με το πρωτοποριακό πρόγραμμα Smart Drive της Anytime μπορεί να είναι πολύ κερδισμένος, οδηγώντας καλύτερα. Aν λοιπόν θες κι εσύ να κερδίζεις περισσότερα, οδηγώντας καλύτερα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επιλέξεις το πρόγραμμα Smart Drive με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν, να κατεβάσεις στο κινητό σου και να συνδεθείς στην εφαρμογή Anytime SmartDrive Greece που αξιολογεί τoν τρόπο που οδηγείς και σου εξασφαλίζει έκπτωση έως και 20% στην επόμενη ανανέωση του συμβολαίου σου.

Κάθε οδηγός βέβαια είναι ξεχωριστός και μόνο ταμπέλες δεν μπορούμε να βάζουμε, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι προσπαθούν να βελτιώσουν την οδική τους συμπεριφορά και να γίνουν πιο προσεκτικοί και καλύτεροι στην οδήγηση.