Είναι ένα από τα πιο καυτά ζητήματα όλων των εποχών! Αυτοκίνητο ή μηχανή; Κάποιοι ψηφίζουν φανατικά μηχανή κι άλλοι δεν αλλάζουν με τίποτα το αυτοκίνητό τους.

Εσύ ποιο προτιμάς περισσότερο; Σου βάζουμε δύσκολα κι αναρωτιέσαι ποιο να διαλέξεις.; Πάμε να δούμε τα υπέρ και τα κατά των 2 αγαπημένων μας μέσων μεταφοράς.

Αυτοκίνητο

Τα υπερ

Οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό είναι ασφάλεια και σιγουριά. Κι όπως και να το κάνουμε με το αυτοκίνητο δεν είσαι τόσο εκτεθειμένος στον δρόμο, όπως όταν οδηγείς μηχανή. Μπαίνεις με την ηρεμία σου στο αυτοκίνητό σου, έχεις για παρέα την αγαπημένη σου μουσική, τους κολλητούς σου, το κλιματιστικό σου (το εκτιμάς ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο😊) και άλλα χίλια δυο πλεονεκτήματα.

Και οι δεύτερες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό είναι μακρινά ταξίδια και άνεση, ειδικά όταν πρόκειται να καλύψεις πολλά χιλιόμετρα. Μπορείς να μεταφέρεις ολόκληρη την οικογένεια, όσες αποσκευές θέλεις και δε σε νοιάζει αν θα πιάσει μία ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα, αφού το αυτοκίνητο είναι άνευ καιρού.

Τα κατά

αυτοκίνητο μηχανή

Όμως με την κίνηση και το μποτιλιάρισμα τι γίνεται; Θυμήσου πόση ώρα έχεις βρεθεί να περιμένεις στην Κατεχάκη; Πόσες φορές έχει τύχει να ψάχνεις ώρα για parking κάτω από τη δουλειά ή το σπίτι σου; Πόσες φορές έχεις πει να είχα τώρα ένα μηχανάκι;

Θέλεις κι άλλα; Πόσο κοστίζει το καθιερωμένο του service (στην Anytime βέβαια έχεις κέρδος και στο service του αυτοκινήτου σου!); Πόσες φορές έχει τύχει να χαλάσει ξαφνικά και πόσα είναι τα έξοδα για καύσιμα κάθε μήνα;

Μηχανή

αυτοκίνητο μηχανή

Τα υπερ

Η κατηγορία των μηχανών έχει φανατικούς οπαδούς που δεν την αλλάζουν με τίποτα. H μηχανή είναι μεγάλη αγάπη στη ζωή σου, κάτι σαν το άλλο σου μισό. Στην περίπτωση της μηχανής οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό είναι ελευθερία και κέρδος σε χρόνο και χρήμα. Και πραγματικά με τη μηχανή δε χάνεις πολύτιμο χρόνο, φτάνεις στον προορισμό σου στην ώρα σου, χωρίς να ελέγχεις στο κινητό σου την κίνηση και χωρίς να ανησυχείς αν θα βρεις ή όχι parking.

Τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα; Το ωραίο αεράκι που σου παίρνει τα μαλλιά, ο πρωινός ήλιος που σε χτυπάει στο πρόσωπο, οι μυρωδιές της φύσης σε μία εκδρομή. Μέχρι και οι ήχοι της πόλης πολλές φορές αποκτούν άλλη έννοια πάνω στη μηχανή σου.

Τα κατά

αυτοκίνητο μηχανή

Ας ξεκινήσουμε με τις καιρικές συνθήκες, που εντάξει με τη ζέστη μπορείς να τα βγάλεις πέρα σχετικά πιο εύκολα, αλλά με το κρύο, τη βροχή, τον δυνατό αέρα τι γίνεται; Και οι κίνδυνοι στους δρόμους; Όσο προσεκτικά κι αν οδηγείς, όσο καλό εξοπλισμό κι αν έχεις, δυστυχώς τα προβλήματα στους ελληνικούς δρόμους είναι πολλά.

Για κάποιους από αυτούς τους λόγους άλλοι προτιμούν το αυτοκίνητο κι άλλοι τις μηχανές, άλλοι πάλι και τα δύο. Κι εδώ που τα λέμε ουσιαστικό δίλημμα δεν υπάρχει, αφού ο καθένας διαλέγει το μέσο που του ταιριάζει περισσότερο.

Πάντως όποιο μέσο κι αν προτιμάς περισσότερο, το σημαντικότερο είναι να οδηγείς προσεκτικά στον δρόμο, για να προσέχεις τον εαυτό σου, αλλά και τους γύρω σου. Και φυσικά να επιλέξεις για την ασφάλειά σου την Anytime, που έχει νέες ανανεωμένες τιμές τόσο στο αυτοκίνητο, όσο και στη μηχανή και είναι δίπλα σου για ό,τι κι αν χρειαστείς στον δρόμο.