Αυτό το Πάσχα είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε για λίγο μέρος της μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης του Humanity Greece και να είμαστε δίπλα σε όσους το χρειάζονται.

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου βρεθήκαμε στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece και με την υποστήριξη των εθελοντών του, συμμετείχαμε σε δύο πολύ ξεχωριστές ενέργειες για εμάς.

Αρχικά βοηθήσαμε στη δημιουργία των μηνιαίων πακέτων στήριξης του μητρώου ωφελούμενων, που πλέον ξεπερνάει τις 500 οικογένειες. Τα πακέτα στήριξης στέλνονται μία φορά τον μήνα και εμπεριέχουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, βρεφικά και καθαριστικά είδη για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτό το Πάσχα η Anytime ανέλαβε να καλύψει το κόστος μεταφοράς των 270 πακέτων προς τις οικογένειες της περιφέρειας που υποστηρίζει το Humanity Greece, ως μια ελάχιστη κίνηση προσφοράς προς τους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια, πήραμε μέρος στην οργανωμένη Κοινωνική Κουζίνα του Humanity Greece, που κάθε Δευτέρα φροντίζει για τη σίτιση 100 άστεγων συνανθρώπων μας. Ξεπερνώντας τις μαγειρικές μας ικανότητες, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και ετοιμάσαμε με πολλή όρεξη και αγάπη πάνω από 100 μερίδες φαγητού, οι οποίες διανεμήθηκαν την ίδια μέρα.

Τι είναι το Humanity Greece

Η εθελοντική οργάνωση Humanity Greece δημιουργήθηκε με σκοπό την άμεση ανταπόκριση στις έκτακτες ανάγκες των πολιτών για στήριξη και βοήθεια και αποτελείται από μία μεγάλη αλυσίδα νέων κυρίως ατόμων που διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό σκηνικό αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Έχει δημιουργήσει το πρώτο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στο Μεταξουργείο, στην οδό Μυλλέρου 76 και στηρίζει σε μηνιαία βάση πολίτες που χρήζουν άμεσης βοήθειας σε όλη τη χώρα, προσφέροντας την απαραίτητη στήριξη με αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece έχει δημιουργήσει την Κοινωνική Κουζίνα μέσα στο 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας, καλύπτοντας σε εβδομαδιαία βάση φρέσκο φαγητό για τους άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και το μοίρασμα του φαγητού στα σημεία που διαμένουν.

Με απλές κινήσεις γίναμε για λίγο μέρος μίας αλυσίδας αγάπης

Οι άνθρωποί μας ένιωσαν πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαν σε αυτές τις δράσεις υποστήριξης προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την αξία του εθελοντισμού και να καταλάβουν πως απλές και καθημερινές κινήσεις συνεισφοράς μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα του κόσμου και να μετατραπούν σε έμπρακτη στήριξη και αγάπη για τους συμπολίτες μας.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε δράσεις για καλό σκοπό που έχουν επίκεντρο τους συνανθρώπους μας, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι για τη δημιουργία ενός πιο αισιόδοξου και καλύτερου κόσμου.