Το καλοκαίρι είναι εδώ με σήμα κατατεθέν τα γαλάζια νερά των ελληνικών θαλασσών και τον ήλιο που έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε σε όλο του το μεγαλείο. Τα παιδιά απαλλαγμένα από τις σχολικές υποχρεώσεις είναι γεμάτα ενέργεια, ζωντάνια και ανυπομονησία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Και καθώς το καλοκαίρι προχωράει είναι πιθανό να περνάς μαζί με την οικογένειά σου περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητό σου. Από απογευματινές βόλτες σε κάποια παραλία, για να πάρεις μία γερή δόση δροσιάς, μέχρι κοντινές οδικές εξορμήσεις και διακοπές.

Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω μερικά χρήσιμα tips για σένα που ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητό σου και με τη μικρή σου συμμορία αυτό το καλοκαίρι.

καλοκαίρι

Σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου σου

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, βεβαιώσου ότι το αυτοκίνητό σου είναι σε καλή κατάσταση. Τσέκαρε λάδια, φρένα, air condition, ελαστικά, υαλοκαθαριστήρες και φτιάξε οτιδήποτε ανέβαλες μέχρι τώρα. 

καλοκαίρι

Keep it simple

Όταν ετοιμάζεσαι για ένα οδικό ταξίδι με παιδιά, φρόντισε να έχεις μαζί σου ό,τι θα χρειαστείς, χωρίς όμως υπερβολές. Για να οργανωθείς καλύτερα κάνε μία λίστα με τα απαραίτητα ρούχα, φάρμακα, προϊόντα περιποίησης και παιχνίδια. Φρόντισε να τοποθετήσεις τα βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου σου και τα πιο ελαφριά στο πάνω μέρος.

Σχεδιάσε το ταξίδι σου

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, είναι σημαντικό να έχεις δει τη διαδρομή σου και να έχεις σκεφτεί κάθε πότε περίπου και πού θα κάνετε στάσεις. Προσπάθησε να ξεκινήσεις την κατάλληλη στιγμή, αν είναι δυνατόν, όταν τα παιδιά είναι πιθανό να κοιμηθούν. Έτσι, θα φαίνεται σαν να έχεις εξοικονομήσει λίγο χρόνο και ίσως καταφέρεις να αποφύγεις τα πολλά «πότε φτάνουμε;». Προγραμμάτισε συχνά διαλείμματα για γεύματα, ξεκούραση και λίγο καθαρό αέρα.

καλοκαίρι

Κράτα απασχολημένα τα παιδάκια σου

Βιβλία, audiobooks είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που θα μπορούσαν να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδάκια σου στο αυτοκίνητο. Μπορείς επίσης, να έχεις μαζί σου μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα, αν το ταξίδι σου πρόκειται να κρατήσει για αρκετές ώρες και φυσικά τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

καλοκαίρι

Απολαύστε μουσική

Τι καλύτερο και πιο διασκεδαστικό από μουσική! Φτιάξε μία λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών και ακούστε τα μαζί στο ταξίδι.

Και για να κυκλοφορείς με μεγαλύτερη ασφάλεια στον δρόμο, ασφάλισε το αυτοκίνητό σου στην Anytime και για ό,τι χρειαστείς, εμείς είμαστε δίπλα σου!

Καλές κι ευχάριστες διαδρομές να έχεις!😊