Τα Χριστούγεννα βλέπουμε φίλους και συγγενείς και αυτό σημαίνει περισσότερες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Όλα όσα θα σου εξασφαλίσουν ξέγνοιαστες διαδρομές!

Ο Δεκέμβριος είναι γεμάτος γιορτές, αλλά και αφορμές για να βλέπουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μέσα σε αυτό το μήνα οι διαδρομές μας αυξάνονται ραγδαία και πολλές φορές συμπεριλαμβάνουν εντελώς νέα μέρη.

Ευκαιρία να θυμηθούμε μερικά tips οδικής ασφάλειας:

Οδηγούμε πάντα νηφάλιοι

Δεν είναι να κακό να πιούμε ένα ποτηράκι παραπάνω, απλά φροντίζουμε να δώσουμε το κλειδί σε κάποιον άλλον για να μας γυρίσει ή απλά παίρνουμε ταξί. Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί! 

Δεν βιαζόμαστε

Γιορτές σημαίνει χαλάρωση και το festive mood μας πρέπει να διακατέχει και την οδήγησή μας. Τηρούμε τα όρια ταχύτητας, δεν κάνουμε προσπεράσεις και φτάνουμε γεμάτοι χαρά στον προορισμό μας! 

Φοράμε ζώνη ασφαλείας

Ακόμη και για την πιο σύντομη διαδρομή φροντίζουμε όλοι να φορούν ζώνη, ενώ αν επιβαίνουν μικρά παιδιά, αυτά θα πρέπει να είναι δεμένα στα παιδικά καθίσματα.

Διατηρούμε την ψυχραιμία μας

Μερικές φορές μπορεί να συναντήσουμε κίνηση ή βιαστικούς οδηγούς. Δεν τους αφήνουμε να μας χαλάσουν τη διάθεση και παραμένουμε στον στόχο μας, δηλαδή να περάσουμε όμορφα τις γιορτές! 

Βλέπουμε τον καιρό

Αν σχεδιάζουμε μία μικρή απόδραση εκτός πόλης, καλό είναι να γνωρίζουμε αν οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέπουν. Κανείς δεν θέλει να οδηγεί με έντονη βροχή ή ομίχλη. 

Μην ξεχάσεις τις αλυσίδες

Τις ημέρες με κακοκαιρία και χιονοπτώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε αλυσίδες για το χιόνι στο πορτ μπαγκάζ μας για παν ενδεχόμενο.

Κρατάμε το τηλέφωνό μας στο αθόρυβο

Όταν οδηγούμε προσπαθούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι με κάθε τρόπο. Έτσι είναι καλύτερο να μην δεχτούμε καμία κλήση ή να αποσπαστεί η προσοχή μας από μία ηχητική ειδοποίηση στα social media.

Κάνουμε μία επίσκεψη στο συνεργείο πιο πριν

Κανείς δεν θέλει να τον αφήσει το όχημά του τις ημέρες των γιορτών. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες επισκευές, έχουμε ελέγξει λάστιχα και υγρά μηχανής από πριν και είμαστε σίγουροι πως το όχημά μας είναι πανέτοιμο για κάθε διαδρομή!

Τέλος δεν ξεχνάμε το σημαντικότερο, την ασφάλεια αυτοκινήτου Anytime που παρέχει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένας οδηγός σε προνομιακή τιμή!