Εάν αγαπάς τις αποδράσεις από την πόλη, τότε ένα σύντομο ταξιδάκι με το αυτοκίνητο είναι ό,τι καλύτερο. Μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει η περιβόητη Route 66, όμως είναι σίγουρο πως τα μεσογειακά τοπία μας θα σου προσφέρουν μία διαφορετική αίσθηση ομορφιάς. Πριν όμως ξεκινήσεις να πακετάρεις και να σχεδιάσεις τη διαδρομή, φρόντισε να δεις αν το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση για road trip!

Driving Paul Dano GIF

Υγρά μηχανής

Καθώς θα οδηγήσεις πολύ και σε υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να δεις αν χρειάζονται συμπλήρωμα τα υγρά της μηχανής. Έλεγξε λάδια, ψυκτικό υγρό, νερό και υγρά φρένων.

San Francisco Sf GIF by MINI USA

Φώτα

Κάνε περιμετρικά τον έλεγχο όλων των φώτων, ώστε να είσαι βέβαιος πως δε χρειάζεται αλλαγή κάποια λάμπα. Ξεκίνα με τα μπροστά φώτα, συνέχισε με τα πίσω και τέλος τα flash και τα alarm.

80s baby GIF

Ελαστικά

Είναι ταυτισμένα με την ασφαλή οδήγηση. Δες αν είναι σε κατάσταση να κάνουν ένα ταξίδι ή αν χρειάζονται αλλαγή. Τέλος μην ξεχάσεις πως είναι σημαντικό να υπάρχει η σωστή πίεση αέρα, για μέγιστη απόδοση, αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμων ή ηλεκτρικής ενέργειας!

road trip

Τακάκια φρένων

Ξέρεις πως αν ακούγονται θέλουν αλλαγή, οπότε καλό θα ήταν να την κάνεις. Εάν δεν έχεις την εμπειρία να τα ελέγξεις μόνος, επισκέψου ένα συνεργείο. Η συνολική διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 1 ώρα.

road trip

Κλιματιστικό

Άνοιξέ το και δες αν λειτουργεί κανονικά. Εάν «χάνει» κάνε έναν καθαρισμό στα φίλτρα, ενώ αν μυρίζει, απλά πήγαινέ τα για αλλαγή.

road trip

Έλεγχος service

Άνοιξε το βιβλίο και δες πότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη επισκευή. Εάν φτάνει ο καιρός της, κάνε την πριν το ταξίδι, ώστε να μην έχεις αναπάντεχες εκπλήξεις πριν από τη διαδρομή. Στην Anytime σού προσφέρουμε την καλύτερη λύση για το service του αυτοκινήτου σου, αφού σε συνεργασία με τον autoduder, σου δίνουμε τη δυνατότητα να βρεις το καλύτερο και οικονομικότερο συνεργείο στην περιοχή σου με 20% έκπτωση στα ανταλλακτικά σου.

road trip

Εξοπλισμός

Μπορεί να μην είναι μηχανικό μέρος, όμως είναι το ίδιο απαραίτητος. Φρόντισε να έχεις ενημερωμένο φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίφωνο, πυροσβεστήρα, ρεζέρβα ή κιτ επισκευής ελαστικού και φυσικά όλα τα χαρτιά του οχήματος.

road trip

Ασφάλεια

Τέλος μην ξεχάσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου από την Anytime. Επίλεξε το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και νιώσε ασφάλεια και σιγουριά κάθε στιγμή, όπου κι αν επιλέξεις να πας με το αυτοκίνητό σου.