Ο σοφός λαός μας λέει Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό! Κι όντως το ελληνικό Πάσχα σημαίνει εξοχή και η εξοχή σημαίνει ώρα για ταξίδι με το αυτοκίνητό μας.

Και φυσικά το ζητούμενο είναι και σε αυτήν την έξοδο, όπως άλλωστε σε κάθε μας μετακίνηση, η ασφάλεια και η όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία και για εμάς και για τους συνεπιβάτες μας. Για να είναι λοιπόν οι πασχαλινές μας διακοπές όσο γίνεται πιο άνετες, χαρούμενες και χωρίς απρόοπτα, τουλάχιστον όσον αφορά το ταξίδι με το αυτοκίνητό μας, αρκεί να προσέξουμε κάποια σημεία.

Έχουμε και λέμε:

Driving Time Lapse GIF by Yevbel

Έλεγχος οχήματος

Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, κοιτάμε το βιβλίο συντήρησης και αν το όχημά μας χρειάζεται service. Αν βρισκόμαστε κοντά στα χιλιόμετρα για το επόμενο service, καλύτερα να το επισπεύσουμε παρά να το καθυστερήσουμε. Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών και αν χρειάζεται φροντίζουμε να την αυξήσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τσεκάρουμε αν χρειάζονται αλλαγή τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων, για να έχουμε καλή ορατότητα σε περίπτωση βροχής, ελέγχουμε τον συμπλέκτη, τα λάδια, το σύστημα κλιματισμού, τα φώτα μας, τα φρένα και το νερό των υαλοκαθαριστήρων. Τέλος, αχρείαστα να είναι, αλλά έχουμε εύκολα προσβάσιμο όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστήρα, τρίγωνο κ.α.).

Πάσχα

Πώς να φορτώσουμε σωστά το όχημά μας

Όταν φορτώνουμε το όχημά μας, φροντίζουμε να τοποθετούμε τα βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος και τα πιο ελαφριά στο πάνω μέρος. Προσπαθούμε, όσο μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσουμε στο ταξίδι μας. Έτσι, και δεν κουβαλάμε περιττά πράγματα και μειώνουμε την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, φροντίζουμε να μην τοποθετούμε ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα του οχήματός μας.

Πάσχα

Έχουμε τον καιρό σύμμαχό μας

Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, συμβουλευόμαστε τον καιρό, για να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας. Η υπηρεσία meteo ROADS, που έχει αναπτύξει η Anytime σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μάς ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες 3 μέρες.

Πάσχα

Κρατάμε αποστάσεις και οδηγούμε προσεκτικά

Κρατάμε πάντα αποστάσεις ασφαλείας από τα άλλα οχήματα και οδηγούμε με την κατάλληλη ταχύτητα. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη το κινητό μας και προσπερνάμε, όταν κι όπως πρέπει. Η προσπέραση ενός πιο αργού οχήματος χρειάζεται υπομονή και πρέπει να γίνεται σε σημεία όπου επιτρέπεται κι έχουμε πλήρη εικόνα του δρόμου.

Πάσχα

Διαλείμματα και μουσικός συμβιβασμός

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάμε ένα ταξίδι ξεκούραστοι και πως όσο μεγαλύτερο είναι το ταξίδι μας, τόσες περισσότερες στάσεις χρειάζεται να κάνoυμε. Καλό είναι να κάνουμε διαλείμματα κάθε 2 ώρες και γιατί όχι αν υπάρχει κι άλλος οδηγός στο αυτοκίνητο, να κάνουμε αλλαγή για να ξεκουραστούμε.

Και αφήνουμε τελευταίο τον μουσικό συμβιβασμό. Επειδή όσο πιο ευχάριστα κι άνετα ταξιδεύουμε με το όχημά μας τόσο πιο προσεκτικά οδηγούμε, τα βρίσκουμε με τους συνεπιβάτες μας και βάζουμε τη μουσική που μας αρέσει και μας ταξιδεύει.

Και φυσικά ξεκινάμε και ταξιδεύουμε πάντα με την καλύτερή μας διάθεση. Είναι ευκαιρία αυτές τις μέρες να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε, να θυμηθούμε τα αγαπημένα μας μέρη και να βρεθούμε με δικούς μας ανθρώπους.

Όπου κι αν επιλέξεις να πας αυτό το Πάσχα, όλοι εμείς οι άνθρωποι της Anytime σού ευχόμαστε να περάσεις αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους σου.

Καλό Πάσχα με υγεία και ό,τι καλύτερο!😊