Ο Σεπτέμβρης μάς αποχαιρετά σιγά σιγά και μπορεί ακόμη ο καιρός να είναι καλός, αλλά το φθινόπωρο είναι εδώ και έχουμε μπει πια σε ρυθμούς κανονικότητας. Είναι λοιπόν η πιο κατάλληλη στιγμή, για να προετοιμάσεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο. Νοιάζομαι και φροντίζω το σπίτι μου, σημαίνει πως νοιάζομαι και φροντίζω να έχω μία πιο ήρεμη καθημερινότητα και να απολαμβάνω τον χρόνο που περνάω σε αυτό.

Με μερικές εύκολες και απλές κινήσεις, μπορείς να προετοιμάσεις το σπίτι σου κατάλληλα για το φθινόπωρο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Προστασία από πλημμύρες

φθινόπωρο

Ας ξεκινούμε με κάτι πολύ βασικό, που ειδικά φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού το έχουμε ακόμη περισσότερο στο μυαλό μας. Πώς μπορούμε δηλαδή να προστατεύσουμε το σπίτι μας από κάποια πιθανή πλημμύρα. Αρχικά έλεγξε αν κάποιο φρεάτιο κοντά στο σπίτι σου είναι φραγμένο κι ενημέρωσε τον Δήμο της περιοχής σου, για να το καθαρίσει άμεσα. Αν γίνουν σωστά αντιπλημμυρικά έργα, οι πιθανότητες να προκαλέσει μία πλημμύρα μεγάλες ζημιές μειώνονται σημαντικά.

Καθάρισε τις υδρορροές

φθινόπωρο

Φρόντισε να αφαιρέσεις τα φύλλα και άλλα υπολείμματα από τον σωλήνα αποχέτευσης και τις υδρορροές του σπιτιού σου, για να αποφύγεις πιθανές αποφράξεις, ειδικά τώρα που αρχίζουν να πέφτουν περισσότερα φύλλα. Αν μένεις σε πολυκατοικία, καθάρισε την υδρορροή που υπάρχει στο μπαλκόνι σου. Είναι μία πολύ σημαντική κίνηση για να μη γεμίσει νερά μετά την πρώτη βροχή.

Φρόντισε για τη θέρμανση του σπιτιού σου

Αρχικά έλεγξε αν τα παράθυρα και οι πόρτες του σπιτιού σου κλείνουν καλά, για να μη φεύγει η ζέστη από το σπίτι. Αν διαπιστώσεις ότι υπάρχουν ρωγμές ή διαρροές, κάνε εγκαίρως τις κατάλληλες επιδιορθώσεις, για να διατηρείται η θερμοκρασία στο σπίτι σου τις κρύες μέρες που έρχονται.

Κάνε εξαέρωση στα σώματα του καλοριφέρ, για να ζεσταίνουν όπως πρέπει το σπίτι σου, όταν έρθει η ώρα. Αν πάλι έχεις τζάκι, έλεγξε για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από τη συχνή χρήση του και φώναξε έναν ειδικό για να καθαρίσει την καμινάδα.

Περισσότερος χώρος στις ντουλάπες

φθινόπωρο

Το ξέρουμε ότι βλέπεις σαν αγγαρεία την τακτοποίηση της ντουλάπας, αλλά έφτασε η ώρα και για φέτος. Φρόντισε να πλύνεις και να μαζέψεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα και αντικατάστησέ τα με τα φθινοπωρινά και τα πρώτα χειμωνιάτικα.

Δημιουργία μιας ζεστής & cozy γωνιάς

φθινόπωρο

Η όμορφη ατμόσφαιρα αλλάζει την ψυχολογία σου και ιδιαίτερα στο σπίτι σου που περνάς πολλές ώρες της ημέρας. Για αυτό κάνε μία μικρή αλλαγή. Φτιάξε μία φθινοπωρινή γωνιά! Δε θα χρειαστείς άλλωστε κάτι ιδιαίτερο… Ξεκίνα με ένα πουφ, μία φλις κουβέρτα, ένα μικρό τραπέζι και ένα νέο βιβλίο.

Και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να ευχαριστιέσαι το σπίτι σου κάθε στιγμή, προστάτευσέ το, όπως του αξίζει. Στην Anytime μπορείς να ασφαλίσεις το σπίτι σου, επιλέγοντας τις καλύψεις που χρειάζεσαι για το κτίριο, το περιεχόμενό του ή και τα δύο, χωρίς να σου κοστίσει ακριβά! Έτσι, το προστατεύεις από καθημερινά απρόοπτα γεγονότα, αλλά και από φωτιά, έκρηξη, πλημμύρα, κλοπή, σεισμό και άλλες καλύψεις.