Μπορεί η καθημερινότητά μας να είναι αρκετά διαφορετική, όσο μπαίνουμε όμως σιγά σιγά στην καρδιά του καλοκαιριού, σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο το σχεδιασμό των καλοκαιρινών μας διακοπών ή κάποιων εξορμήσεων. Εκτός από το μέρος, πολλοί οδηγοί επιλέγουν κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από τον προορισμό που θα επισκεφτούν.

ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Μαζέψαμε 5 tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου:

Κάνε έρευνα αγοράς για τις τιμές

Το πρώτο πράγμα, πριν επιλέξεις ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, είναι να κάνεις έρευνα αγοράς για τις τιμές. Πολλές φορές η μεγάλη ζήτηση οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των τιμών στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να ξεφεύγει το budget σου. Σίγουρα μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικές προτάσεις, όμως δώσε προσοχή στις πολύ μεγάλες αποκλίσεις, γιατί σίγουρα θα υπάρχει κάποιο θέμα.

Αναζήτησε πληροφορίες

ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Όταν κλείνεις ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από το διαδίκτυο θα πρέπει να αναζητάς πληροφορίες για το ίδιο το όχημα, αλλά και το γραφείο το οποίο στο δίνει. Ψάξε τα στοιχεία επικοινωνίας, κριτικές άλλων πελατών από την εμπειρία τους στη συνεργασία και γενικά σιγουρέψου για την αξιοπιστία του.

Ενημερώσου για την ασφάλεια αυτοκινήτου

ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Το κάθε γραφείο προσφέρει διαφορετικές ασφαλιστικές λύσεις. Αν και όλα υποχρεούνται να έχουν μέσα στην τιμή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου ασφάλεια, αυτό δε σημαίνει πως σε καλύπτει σε όλα. Κάποια γραφεία προσφέρουν τη δυνατότητα ασφάλισης με έναν ειδικό τύπο μικτής, που καλύπτει είτε ολόκληρες, είτε ένα μεγάλο μέρος από τις ζημιές που θα προκαλέσει ο ενοικιαστής. Διάβασε πολύ αναλυτικά τους όρους, πριν τους υπογράψεις. Να ξέρεις, πως μέσα σε αυτές τις ασφάλειες κάποια τμήματα του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, όπως οι ρόδες και τα ελαστικά δεν καλύπτονται.

Κάνε έλεγχο στο αυτοκίνητο

   ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Πριν παραλάβεις το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, από το γραφείο κάνε έναν εξωτερικό έλεγχο και βεβαιώσου για την κατάστασή του. Βγάλε φωτογραφίες, επισήμανε πιθανές φθορές στο χρώμα, έλεγξε τα χιλιόμετρα, δες αν υπάρχουν τα απαραίτητα στο πορτ μπαγκάζ και φυσικά ρώτα για το πότε έκανε τελευταία φορά service. Αν κάτι δεν πάει καλά, απόφυγέ το.

Ζήτα test drive

ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Όπως καταλαβαίνεις, το τελευταίο πράγμα, πριν πάρεις τα κλειδιά του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, είναι να κάνεις ένα test drive, ώστε να βεβαιωθείς από την πλευρά σου, πως λειτουργεί σωστά. Είναι πολύ σημαντικό και μη μείνεις μόνο στις θέσεις του γραφείου.