Ήλιος, θάλασσα, καλοκαίρι και ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα!

Για να μην σας ταλαιπωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες πάρτε τα μέτρα σας.

  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Επιπλέον, αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες. Θυμηθείτε να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο με τρεις ώρες!

  • Φορέστε γυαλιά ηλίου

Η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα μάτια. Επιλέξτε γυαλιά ηλίου που απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνουν την οπτική αντίληψη και τα χρώματα.

  • Πιείτε άφθονο νερό

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μην αφήσετε το σώμα σας αφυδατωμένο, πιείτε άφθονο νερό! Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα και ο καλύτερος τρόπος είναι με άφθονο νερό. Καταναλώστε καθημερινά 8 με 10 ποτήρια.

  • Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικά

Εφαρμόστε στο σώμα και στα ρούχα σας το εντομοαπωθητικό της επιλογής σας, προκειμένου να αποφύγετε ανεπιθύμητα τσιμπήματα. Αποφύγετε τα αρώματα, καθώς προσελκύουν τα κουνούπια και καταστρέφουν τη δράση του εντομοαπωθητικού.

  • Αποφύγετε τις έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας

Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας από τη ζέστη των εξωτερικών χώρων στη δροσιά των κλιματιζόμενων χώρων είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες για να κρυολογήσετε ή να πάθετε ψύξη. Για το λόγο αυτό θυμηθείτε λοιπόν να ρυθμίζετε το κλιματιστικό σε μία μέση θερμοκρασία!