Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε ζήσει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θέλουμε να το απολαύσουμε. Έτσι, αρχίζεις σιγά σιγά να σκέφτεσαι τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές! Αλλά και όσα χρειάζεται να φροντίσεις στο σπίτι σου λίγο πριν φύγεις, ειδικά αν πρόκειται να λείψεις για μέρες.

σπίτι

Παρακάτω σου έχουμε μία λίστα με το τι θα μπορούσες να τακτοποιήσεις στο σπίτι σου, ώστε να απολαύσεις με ηρεμία τις διακοπές σου.

Φρόντισε τα φυτά σου

σπίτι

Το μόνο ίσως αρνητικό που έχουν οι διακοπές είναι ότι μπορεί να γυρίσεις και να βρεις τα φυτά του σπιτιού σου μαραμένα.  Αν λοιπόν είσαι από αυτούς που αγαπάνε τα φυτά και διακοσμούν το μπαλκόνι ή τους χώρους του σπιτιού σου, φρόντισε να μην ξεραθούν. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις τα κλειδιά σου σε κάποιο κοντινό οικογενειακό ή φιλικό πρόσωπο, για να τα ποτίζει. Μία άλλη καλή λύση, για να κρατήσεις ζωντανά τα φυτά του σπιτιού σου, είναι οι συσκευές αυτόματου ποτίσματος ή οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες, που δε κοστίζουν και τόσο ακριβά.

Εξοικονόμησε ενέργεια

σπίτι

Αν πρόκειται να λείψεις για καιρό, δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις συνδεδεμένες τις συσκευές σου στην πρίζα και να χαλάς άσκοπα ρεύμα και ενέργεια. Αποσύνδεσε τις ηλεκτρικές συσκευές σου και μείνε ήσυχος πως δεν πρόκειται να πάθουν κάποια βλάβη από πιθανό βραχυκύκλωμα. Αν το ψυγείο σου και η κατάψυξή σου είναι εντελώς άδεια, μπορείς να κλείσεις και το γενικό.

Καθάρισε το σπίτι σου

σπίτι

Είναι προτιμότερο να καθαρίσεις το σπίτι σου, πριν φύγεις, παρά όταν γυρίσεις. Η διάθεσή σου τότε λόγω της επιστροφής δε θα είναι και τόσο καλή. Ίσως λόγω κούρασης να μη θέλεις να σπαταλήσεις χρόνο στην καθαριότητα. Φρόντισε ιδιαίτερα το μπάνιο και την κουζίνα σου κι έλεγξε μην έχεις αφήσει στο χώρο σου άπλυτα ή σκουπίδια, για να αποφύγεις ‘ανεπιθύμητους’ επισκέπτες. Έτσι, θα σε περιμένει το σπίτι σου καθαρό και φρέσκο και θα μπορείς να ξεκουραστείς λίγο, πριν επιστρέψεις στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Αν τώρα είσαι από τους τυχερούς που μένουν σε μονοκατοικία, καθάρισε την αυλή του σπιτιού σου και κλάδεψε τα δέντρα, ώστε η βλάστηση να μην ακουμπά το σπίτι σου.

Άδειασε το ψυγείο σου

Φρόντισε τις τελευταίες μέρες πριν τις διακοπές, να μην αγοράζεις τρόφιμα, που δε χρειάζεσαι. Δες ακόμα ποια τρόφιμα πρόκειται να λήξουν σύντομα και κατανάλωσέ τα, πριν φύγεις. Όταν γυρίσεις, θα αποφύγεις ανεπιθύμητες μυρωδιές, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να καθαρίσεις και λίγο το ψυγείο σου.

Κάνε ασφάλεια σπιτιού

σπίτι

Είτε λείπεις για διακοπές, είτε όχι, το σπίτι σου μπορεί να είναι πάντα ασφαλές με ένα από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime, που προστατεύουν το κτίριο, το περιεχόμενο του σπιτιού σου ή και τα δύο. Εσύ επιλέγεις τις καλύψεις που θέλεις και προστατεύεις το σπίτι σου από πυρκαγιά, σεισμό, κλοπή, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, διαρροή σωληνώσεων, βραχυκύκλωμα, και ό,τι άλλο χρειαστεί στην πιο οικονομική τιμή.