Εάν έχεις σκοπό να κάνεις ταξίδι στην Ελλάδα αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά δεν έχεις αποφασίσει ακόμα το μέρος, τότε δες μερικούς μοναδικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα έχει μοναδικούς ορεινούς προορισμούς τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς τα Χριστούγεννα για να περάσεις τις γιορτές, να δοκιμάσεις μοναδικές γεύσεις και να περιπλανηθείς στα πιο όμορφα φυσικά τοπία της χώρας μας.

Δες λοιπόν 5 μοναδικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείς αυτά τα Χριστούγεννα:

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια βρίσκονται λίγο πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων και αποτελούνται από 48 παραδοσιακά χωριά στα οποία μπορείς να μείνεις. Πρόκειται για ένα κυριολεκτικά μαγικό μέρος με μοναδική φυσική ομορφιά, όπου υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα Χριστούγεννα να το πετύχεις ντυμένο στα λευκά. Ο συγκεκριμένος προορισμός βρίσκεται 470 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 350 από τη Θεσσαλονίκη και η περιοχή δέχεται αρκετό τουρισμό, οπότε φρόντισε να κλείσεις έναν παραδοσιακό ξενώνα με τζάκι για αρκετές μέρες.

Μέτσοβο

Λίγο πιο νότια και δίπλα από τα Ζαγοροχώρια βρίσκεται στα 1.150 μέτρα ύψους το Μέτσοβο. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς που εγγυάται μοναδικές χριστουγεννιάτικες διακοπές. Εδώ θα δεις παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, ασπρισμένες βουνοπλαγιές, έλατα και θα δοκιμάσεις μοναδικές τοπικές γεύσεις. Εάν είσαι λάτρης του σκι τότε σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσουν τα χιονοδρομικά κέντρα του Μετσόβου.

Πήλιο

Λίγο πάνω από τον Βόλο βρίσκεται το Πήλιο, το οποίο είναι ίσως το δημοφιλέστερο μέρος για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις. Η ασύγκριτη ομορφιά των χωριών του, το χιονοδρομικό κέντρο και οι μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες του, κάνουν το Πήλιο τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Ορεινή Κορινθία

Εάν θες κάτι διαφορετικό και αρκετά πιο κοντά στην Αθήνα, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς την Ορεινή Κορινθία. Έχεις την επιλογή να μείνεις σε ένα από τα τρία χωριά των Τρικάλων Κορινθίας, να χαλαρώσεις μπροστά στο τζάκι και να απολαύσεις σκι στις χιονισμένες πλαγιές της Ζήριας. Η εύκολη πρόσβαση και οι καλοί δρόμοι έχουν μεταμορφώσει την Ορεινή Κορινθία σε έναν αγαπημένο χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια ως χριστουγεννιάτικος προορισμός. Εάν θες τις φετινές γιορτές να κάνεις κάτι πιο κοσμοπολίτικο, τότε η Αράχωβα είναι το τέλειο μέρος για εσένα. Πέρα από το σκι και το καλό φαγητό, μπορείς να βρεις πολυτελή σαλέ με μοναδικές παροχές και να ζήσεις τα Χριστούγεννα που πάντα ονειρευόσουν.