Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «καλοκαίρι»; Λογικά, θάλασσα, ζέστη, ανυπομονησία για διακοπές, χαλαρές βόλτες, όμορφες καλοκαιρινές νύχτες στη βεράντα, στο χωριό ή στο εξοχικό και δυστυχώς κουνούπια… Και δεν υπάρχει ίσως τίποτα πιο ενοχλητικό σε ένα υπέροχο καλοκαίρι από τις «επισκέψεις» των κουνουπιών. Αντί λοιπόν να σπαταλάς κόπο, χρόνο και χρήμα σε εντομοαπωθητικά προϊόντα, μήπως ήρθε ή ώρα να διώξεις τα κουνούπια με φυσικό τρόπο;

Ήξερες για παράδειγμα ότι υπάρχουν φυτά που διώχνουν τα κουνούπια; Έτσι, μπορείς και να απαλλαχθείς από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, αλλά και να δώσεις μία ωραία αισθητική στον χώρο σου.

Παρακάτω σου προτείνουμε 5 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια:

1.Σιτρονέλα

Είναι το βασικό συστατικό που περιλαμβάνεται σε όλα τα αντικουνουπικά που υπάρχουν στο εμπόριο, από κρέμες και σπρέι μέχρι αρωματικά κεριά. Γιατί λοιπόν να μην έχεις τη σιτρονέλα με τον πιο φυσικό τρόπο στο μπαλκόνι σου; Το έντονο άρωμά της θα διώξει μακριά τα κουνούπια. Για να αναπτυχθεί θυμήσου ότι χρειάζεται αρκετό πότισμα και ήλιο.

2.Βασιλικός  

Είναι το φυτό που συνήθως δε λείπει από κανένα ελληνικό μπαλκόνι και μπορεί ίσως να μην το γνώριζες, όμως ο βασιλικός εκτός από νοστιμιά στο φαγητό σου, κρατάει μακριά και τα κουνούπια. Ο βασιλικός χρειάζεται φως, για να μεγαλώσει και τακτικό πότισμα. Με μία γλάστρα βασιλικού θα έχεις και ξεχωριστό άρωμα στο μπαλκόνι σου και θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια από το σπίτι σου.

3.Λεβάντα

Το πανέμορφο αυτό λουλούδι με το έντονο χρώμα και μυρωδιά ανήκει στα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια. Η λεβάντα είναι αρκετά ανθεκτική, ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα σημεία και μπορεί να αντέξει χωρίς συχνό πότισμα.

4.Δεντρολίβανο

Δε δίνει μόνο απίστευτη γεύση στα φαγητά σου, αλλά έχει και τη μαγική ιδιότητα να διώχνει μακριά τα κουνούπια. Μπορείς να το φυτέψεις σε γλάστρες και κάθε φορά που κάθεσαι στο μπαλκόνι να απολαμβάνεις τη μυρωδιά του.

5.Κατιφές

Είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που με το έντονο χρώμα του ομορφαίνει τον χώρο μας, ενώ ταυτόχρονα διώχνει μακριά και τα κουνούπια. Ο κατιφές έχει μία ουσία που βρίσκεται σε πολλά εντομοαπωθητικά, χρειάζεται συχνό πότισμα-σχεδόν καθημερινό- το καλοκαίρι και κάνει πορτοκαλί, κόκκινα ή κίτρινα λουλούδια ανάλογα με την ποικιλία του.

Με τα συγκεκριμένα φυτά μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της φύσης και να προστατευτούμε από τα ενοχλητικά κουνούπια το καλοκαίρι, κάνοντας το σπίτι μας πιο ευχάριστο και άνετο. Και για ένα πιο ανέμελο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι επιλέγουμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας στην Anytime και προστατεύουμε τον αγαπημένο μας χώρο από καθημερινά απρόβλεπτα γεγονότα, γνωρίζοντας πως ό,τι κι αν συμβεί θα είναι και πάλι όπως πριν.