Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η ιδανική λύση για να φέρουμε λίγο πράσινο στο σπίτι μας. Ο χώρος μας μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία μικρή “όαση” με την προσθήκη μερικών φυτών εσωτερικού χώρου. Κάποια χρειάζονται αρκετή φροντίδα και να τα ποτίζουμε τακτικά, ενώ άλλα είναι ιδανικά για να μας προσφέρουν όλα τα οφέλη και να ομορφαίνουν το σπίτι μας, χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερη ενασχόληση.

Ορίστε οι 5 προτάσεις για εσένα που θες πράσινο στον χώρο σου, αλλά δεν έχεις και τόσο χρόνο:

Σανσεβιέρα

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό και ανθεκτικό φυτό το οποίο χαρακτηρίζεται για τα σκληρά και έντονα πράσινα φύλλα του. Κάποια από αυτά έχουν και μία μικρή κίτρινη λεπτομέρεια. Χρειάζεται πότισμα περίπου ανά 10 μέρες.

Ζάμια

Πρόκειται για ένα παχύ φυτό με ζωηρά πράσινα φύλλα. Είναι ιδανικό για όσους ξεχνούν το πότισμα, καθώς λατρεύει να στεγνώνει εντελώς μεταξύ των ποτισμάτων, τα οποία γίνονται ανά 2-3 εβδομάδες.

Πόθος

Είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου με πανέμορφα φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Με το παρατσούκλι «κισσός του διαβόλου», ο πόθος έχει την ικανότητα να επιβιώνει με ελάχιστη φροντίδα, ακόμα κι αν ξεχάσουμε να το ποτίσουμε για αρκετές μέρες. Προτιμάει φωτεινές θέσεις μέσα στο σπίτι και είναι ιδανικό φυτό για κρεμαστές γλάστρες ή καλάθια.

Φιλόδεντρο

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αυτού του φυτού. Τα φύλλα του είναι σε σχήμα καρδιάς και κάποια από αυτά έχουν κόκκινες ή ροζ αποχρώσεις. Μεγαλώνει πολύ γρήγορα και όπως τα παραπάνω, μπορείς να το ποτίζεις ανά 10 μέρες.

Αλόη

Η αλόη είναι γνωστή σε όλους μας για τις θεραπευτικές ιδιότητές της. Είναι ένα παχύφυτο το οποίο κάνει για εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς χώρους. Συγκρατεί αρκετό νερό στα φύλλα του και θέλει πότισμα ανά 2-3 εβδομάδες. Μετά τα 3 χρόνια, το τζελ των φύλλων μίας αλόης είναι η καλύτερη θεραπεία για τα εγκαύματα, αλλά μπορεί να κάνει και για μάσκες προσώπου ή μαλλιών!

Τα φυτά είναι πανέμορφα, όπως και η αίσθηση προστασίας στον χώρο μας. Με μία ασφάλιση κατοικίας από την Anytime προστατεύουμε το κτίριο του σπιτιού μας και τα πολύτιμα για εμάς αντικείμενα σε πολύ πιο προσιτή τιμή από ό,τι πιστεύουμε.