Ρώμη; Παρίσι ή Λονδίνο; Η οργάνωση ενός ταξιδιού στο εξωτερικό είναι μία συναρπαστική εμπειρία, που μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη αν προγραμματιστεί σωστά. Είτε ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή η κατάλληλη προετοιμασία ενός ταξιδιού σού γλιτώνει πολύτιμο χρόνο και φυσικά budget.

Κι επειδή ένα ταξίδι είναι από μόνο του μία μαγική εμπειρία, σε αυτό το άρθρο σου έχουμε μερικά χρήσιμα tips για να έχεις ένα ευχάριστο κι άνετο ταξίδι και θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις όλες εκείνες τις τοποθεσίες που αξίζει να δεις στο μέρος που θα επισκεφτείς.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Βήμα 1: Ταξίδεψε την κατάλληλη εποχή για τον προορισμό σου

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις μόλις αποφασίσεις ποια πόλη θα επισκεφτείς είναι να βρεις ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να την επισκεφτείς. Και τα κριτήρια είναι απλά: ο καιρός και η τουριστική κίνηση. Όταν ο καιρός είναι καλός με ανοιξιάτικες δηλαδή θερμοκρασίες σε διευκολύνει να περπατάς σε μία πόλη και να τη γνωρίσεις καλύτερα. Επιπλέον, η μεγάλη τουριστική κίνηση, μπορεί να χαλάσει την εικόνα μίας περιοχής, γιατί ενδέχεται να περιμένεις πολλή ώρα σε αξιοθέατα ή να μη σε αφήνει να απολαύσεις κάποια μέρη που αξίζει να δεις.

Βήμα 2: Κάνε κράτηση για τη μεταφορά και τη διαμονή σου

Αφού έχεις βρει το μέρος και την περίοδο που θα ταξιδέψεις, έφτασε η στιγμή για να κλείσεις τα εισιτήριά σου. Καλό είναι για το budget σου να κάνεις κράτηση κάποιους μήνες νωρίτερα και οι ώρες πτήσεις να είναι τέτοιες, ώστε να μη χάνεις τη μέρα και να έχεις περισσότερο χρόνο να δεις το μέρος που θα επισκεφτείς. Και μετά τα εισιτήρια, έχει σειρά η διαμονή, που κι εδώ ισχύει ό,τι και για τα εισιτήρια. Όσο νωρίτερα, τόσες περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές. Φρόντισε το δωμάτιο που θα βρεις να είναι κοντά σε μέσα μεταφοράς, σύγκρινε τοποθεσίες και κριτικές και αποφάσισε.

Βήμα 3: Κάνε έρευνα για το μέρος που θα επισκεφτείς

Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ενδιαφέρον κομμάτι σε ένα ταξίδι. Ενημερώσου για τα αξιοθέατα του τόπου, τα μουσεία, τα πάρκα, τα μαγαζιά, τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις. Δες ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να επισκεφτείς ένα μέρος και για τη δική σου ευκολία, κλείσε ηλεκτρονικά εισιτήρια. Λίγο πριν το ταξίδι σου κάνε ένα ημερήσιο πλάνο με το τι θα κάνεις και τι θα δεις την κάθε μέρα, υπολογίζοντας πόσο κοντά είναι τα αξιοθέατα που θες να δεις και τον χρόνο που χρειάζεσαι για τις μετακινήσεις σου. Εκτός από τα αξιοθέατα, κάνε μία έρευνα για τα φαγητά που αξίζει να δοκιμάσεις και κάνε κράτηση σε κάποια εστιατόρια που θες να επισκεφτείς.

Βήμα 4: Ετοιμασίες της τελευταίας στιγμής

Λίγες μέρες πριν το ταξίδι σου, ασχολήσου με τις τελευταίες ετοιμασίες, όπως το πώς θα μετακινηθείς από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο σου, αν είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς το μετρό ή αν υπάρχουν αρκετά δρομολόγια με τα λεωφορεία για τα μέρη που θες να επισκεφτείς.

Βήμα 5: Κάνε ταξιδιωτική ασφάλιση

Κι επειδή είναι πολύ σημαντικό, όπου κι αν επιλέξεις να πας, να ταξιδέψεις με ασφάλεια κι ακόμα κι αν συμβεί κάποιο απρόοπτο να έχεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι, μην ξεχάσεις λίγο πριν το ταξίδι σου να επιλέξεις ένα από τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης της Anytime.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση της Anytime σού εξασφαλίζει πως το ταξίδι σου σε κάθε μέρος του κόσμου μπορεί να γίνει ακόμα πιο ξέγνοιαστο, απλά, άμεσα και οικονομικά. Ισχύει για έως και 3 προορισμούς, τόσο για ταξίδι αναψυχής, όσο και για επαγγελματικό ταξίδι και σου εξασφαλίζει μία σειρά από ταξιδιωτικές καλύψεις όπως:

  • Καθυστέρηση πτήσης ή ακύρωση ταξιδιού
  • Απώλεια αποσκευών κι εγγράφων
  • Υγειονομική μεταφορά
  • Επαναπατρισμό
  • Έξοδα αποστολής φαρμάκων
  • Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης πτήσης
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας για περιστατικά Covid 19
  • Οδική Βοήθεια

Όπου κι όπως κι αν επιλέξεις να ταξιδέψεις, με την ταξιδιωτική ασφάλιση της Anytime νιώθεις την προστασία και σιγουριά που χρειάζεσαι σε κάθε ταξίδι σου.