Όσοι λατρεύουμε την Άνοιξη, το μπαλκόνι είναι το ιδανικό σημείο για να ηρεμήσουμε, να πιούμε τον καφέ μας, να τα πούμε με τους φίλους μας ή ακόμη και να εργαστούμε. Ένα από τα προβλήματα όμως που ίσως αντιμετωπίζουμε είναι ο διαθέσιμος χώρος.

Με μερικά όμως έξυπνα κι εύκολα tips μπορείς να διακοσμήσεις ένα μικρό μπαλκόνι, ώστε να γίνει ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού σου.

Διάλεξε τα κατάλληλα έπιπλα

Αν έχεις μικρό μπαλκόνι, είναι σημαντικό να επιλέξεις έπιπλα που είναι λειτουργικά και σε βοηθούν να εξοικονομήσεις χώρο. Για αυτό απόφυγε τις πολυθρόνες, που μπορεί να είναι άνετες, όμως τρώνε χώρο και δε μετακινούνται εύκολα. Προτίμησε ένα τραπεζάκι και πτυσσόμενες καρέκλες, οι οποίες αλλάζουν εύκολα θέσεις και μπορούν να αποθηκευτούν ακόμα και μέσα στο σπίτι. Όσο πιο μικρές είναι τόσο το καλύτερο!

Βάλε χρώμα

Δε φαντάζεσαι πώς μπορεί να μεταμορφωθεί το μπαλκόνι σου, όταν ρίξεις λίγο παραπάνω χρώμα. Η δική σου παρέμβαση μπορεί να είναι από ένα πολύχρωμο μαξιλάρι, καρέκλες ή γλάστρες σε διάφορα χρώματα.

Πράσινες πινελιές

Αν σου αρέσουν τα φυτά και τα λουλούδια, μπορείς να βάλεις γλάστρες σε διάφορες γωνιές του μπαλκονιού, για να γλιτώσεις χώρο. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις μία σκάλα διακόσμησης και να εκμεταλλευτείς τον κάθετο χώρο, ακουμπώντας ακόμα περισσότερα φυτά και φτιάχνοντας τη δική σου πράσινη γωνιά.

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Τα κεριά, οι γιρλάντες με φωτάκια και τα φαναράκια βελτιώνουν πολύ την εικόνα ενός μπαλκονιού και ειδικά το βράδυ φαίνονται πολύ όμορφα σε συνδυασμό με το πράσινο χρώμα των φυτών και τα πολύχρωμα λουλούδια.

Καλοκαιρινό χαλί στο μπαλκόνι

Ένα χαλάκι στο μπαλκόνι σου είναι μία μοντέρνα πινελιά, που θα το κάνει να δείχνει πιο περιποιημένο και στιλάτο. Ειδικά αν το πάτωμα είναι παλιό, τότε ένα όμορφο κιλίμι ή καλοκαιρινό χαλί θα του αλλάξει όψη.

Το μπαλκόνι σου, όπως και κάθε άλλο μέρος του σπιτιού σου μπορείς να το διακοσμήσεις, όπως σου αρέσει, για να το χαίρεσαι ακόμα περισσότερο. Και μάντεψε τι χρειάζεσαι για να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο το σπίτι σου! Μία ασφάλεια κατοικίας που προστατεύει τον αγαπημένο σου χώρο και τα πολύτιμα για σένα αντικείμενα από φωτιά, κλοπή, ζημιές από νερά, βραχυκύκλωμα, σεισμό και οποιαδήποτε ζημιά κι αν προκύψει, εξασφαλίζοντάς σου πως το σπίτι σου θα είναι και πάλι όπως πριν.