Για να μείνει ένα σπίτι ασφαλές δεν χρειάζεται μόνο να είμαστε προσεκτικοί, αλλά να έχουμε και τα σωστά αντικείμενα.

Γνωρίζετε ποια αντικείμενα μπορούν να κρατήσουν ένα σπίτι ασφαλές; Εάν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξετε μία ματιά στην παρακάτω λίστα:

Συναγερμός

Ο συναγερμός αποτελεί από τα πιο βασικά πράγματα για να κρατήσει ένα σπίτι ασφαλές. Όσο πιο σύγχρονος και δυνατός είναι, τόσο πιο εύκολα τρομάζει τους επίδοξους διαρρήκτες και τους αναγκάζει να τραπούν σε φυγή. Με έναν συναγερμό θα είστε σίγουροι πως το σπίτι σας θα είναι προστατευμένο κάθε στιγμή όπου και αν βρίσκεστε.

Πυροσβεστήρας

Ο πυροσβεστήρας δεν είναι απλά ένα αντικείμενο που κρατά το σπίτι ασφαλές, αλλά μπορεί να σώσει ακόμα και την ίδια τη ζωή σας. Μην σκεφτείτε ούτε στιγμή να κάνετε περικοπή από την πυρασφάλεια, το αντίθετο, ενισχύστε την. Κάθε σπίτι θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο συντηρημένους πυροσβεστήρες σε σημεία με εύκολη πρόσβαση, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πιθανή εστία φωτιάς. Ακόμη εάν έχετε σπίτι με αρκετούς ορόφους ή υπόγειο, μελετήστε το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας πυροσβεστήρας σε κάθε επίπεδο για τη μέγιστη πυρασφάλεια.

Πόρτες ασφαλείας

Όσο πιο περίπλοκος είναι ένας μηχανισμός, τόσο πιο αποτρεπτικός γίνεται ώστε να παραβιαστεί. Μην ξεχνάτε πως οι κλέφτες σήμερα βασίζονται στην ταχύτητα και την ευκολία. Επιπλέον μία πόρτα ασφαλείας όχι μόνο κρατά το σπίτι ασφαλές, αλλά μονώνει και μειώνει τους εξωτερικούς θορύβους.

Ανιχνευτή καπνού

Ο ανιχνευτής καπνού είναι μία αρκετά οικονομική συσκευή που πραγματικά μπορεί να κρατήσει το σπίτι ασφαλές. Όταν εντοπίσει καπνό σας ειδοποιεί και τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα. Λόγω της χαμηλής του τιμής μπορείτε να εγκαταστήσετε πάνω από έναν. Το σίγουρο είναι πως ο ανιχνευτής καπνού πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα και σε χώρους με αρκετές ηλεκτρικές συσκευές που δεν αποσυνδέονται, όπως το σαλόνι.

Ραδιόφωνο

Δεν παίζει μόνο την αγαπημένη σας μουσική, αλλά μπορεί να κρατήσει και το σπίτι ασφαλές. Όταν έχετε σκοπό να φύγετε από το σπίτι ανοίξτε το ραδιόφωνο σχετικά δυνατά, όχι όμως σε σημείο που να ενοχλεί τους γείτονες και είναι σίγουρο πως ένας επίδοξος διαρρήκτης θα το ξανασκεφτεί αν θέλει να πάρει το ρίσκο να συναντήσει κάποιον από τους κατοίκους του σπιτιού. Επιπλέον επιλέξτε ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρίες για να μην υπάρξει ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος και η πιθανότητα δημιουργίας φωτιάς.

Και μην ξεχνάτε… Ασφαλίστε την κατοικία σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!