Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας.

Είναι καιρός να ηρεμήσουμε λίγο και να απολαύσουμε όμορφες στιγμές χαλάρωσης. Επειδή και αυτό το καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό για όλους μας, ίσως είναι η κατάλληλη περίοδος, για να οργανώσεις ένα road trip με το αυτοκίνητό σου. Άλλωστε τα road trips εκτός από την αίσθηση ελευθερίας και εξερεύνησης που σου χαρίζουν, αποτελούν ίσως και το καταλληλότερο είδος ταξιδιού λόγω covid-19. 

Οργάνωσε λοιπόν την οικογένειά σου ή τους φίλους σου, διάλεξε το μέρος, που θες να επισκεφτείς, φτιάξε το αγαπημένο σου playlist και φύγαμε!

Δες παρακάτω μερικά απλά και εύκολα tips, που μπορεί να σε βοηθήσουν.

Επίλεξε το μέρος και την παρέα

Από άκρη σε άκρη η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη και έχει ιδανικά μέρη να επισκεφτείς. Πριν ξεκινήσεις, σχεδίασε πού θα ήθελες να πας και περιπλανήσου σε δάση, καταρράκτες και μοναδικές παραλίες. Προτίμησε να πάρεις μαζί σου τους αγαπημένους σου φίλους και φρόντισε να μην το παρακάνεις στο τιμόνι. Καλό θα ήταν, να υπάρχει κι άλλο ένα άτομο που οδηγεί κι ο χρόνος οδήγησης να μην ξεπερνάει τις 3 ώρες.

Σωστή προετοιμασία

road trip

Φρόντισε να πάρεις μαζί σου μόνο τα απαραίτητα κι εσύ, αλλά και η παρέα σου. Mη φορτώσεις το αυτοκίνητό σου με περιττές αποσκευές. Έλεγξε ακόμα τα έγγραφα που χρειάζεται να έχεις στο αυτοκίνητό σου (ασφαλιστήριο, απόδειξη τελών κυκλοφορίας, άδεια οδήγησης, δίπλωμα, ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων). Μπορείς να εκτυπώσεις και κάποιους χάρτες των περιοχών που θα επισκεφτείς. Κι επειδή οι ώρες που θα περάσεις στο αυτοκίνητό σου θα είναι αρκετές, εφοδιάσου με παιχνίδια και για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Εφοδιάσου κατάλληλα

 road trip

Τα χιλιόμετρα ίσως είναι αρκετά, για αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου νερά, χυμούς και ελαφριά σνακ. Έτσι, όλοι θα είναι χαρούμενοι και χορτάτοι, κι εσύ θα αποφύγεις την ανεπιθύμητη γκρίνια.

Έλεγξε τον καιρό

road trip

Είναι καλοκαίρι και είναι σχεδόν σίγουρο, ότι ο καιρός θα είναι καλός. Επειδή όμως κάποιες φορές κάνουν την εμφάνισή τους και απρόβλεπτες καταιγίδες και δεν είναι τόσο απολαυστικό να ταξιδεύεις με βροχή, αστραπές και βροντές, ενημερώσου για τον καιρό. Συμβουλεύσου την υπηρεσία ROADS που σε ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στο οδικό δίκτυο.

Έλεγχος αυτοκινήτου

road trip

Όποια διαδρομή κι αν επιλέξεις, κοντινή ή πιο μακρινή, φρόντισε να κάνεις τον απαραίτητο έλεγχο στο αυτοκίνητό σου. Ξέρεις τα γνωστά, λάδια, υγρά φρένων, λάστιχα, ρεζέρβα, υαλοκαθαριστήρες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Φρόντισε να ελέγξεις και το βιβλίο των service, αν πλησιάζει η προγραμματισμένη συντήρηση του οχήματός σου.

Και μην ξεχνάς, πως ασφαλίζοντας το όχημά σου στην Anytime βγαίνεις κάθε στιγμή κερδισμένος και στις μετακινήσεις σου. Γιατί με κάθε νέο συμβόλαιο Anytime, μπορείς να κερδίσεις μια GiftCard Shell αξίας έως €20 και διπλασιασμό των πόντων σου στην κάρτα Shell Smart Club.