Πλησιάζει επιτέλους η ώρα για καλοκαιρινές διακοπές! Οι διακοπές είναι απαραίτητες, αναγκαίες και ωφέλιμες για την ψυχή, το μυαλό και το σώμα μας. Εμπεριέχουν την έννοια της ξεκούρασης, την εκτόνωση του άγχους, την απόκτηση όμορφων εμπειριών, την υιοθέτηση συνηθειών που κάνουν καλό στην υγεία μας και πολλά ακόμα οφέλη μέσα σε μία λέξη συνώνυμη της απόδρασης.

Το ρολόι λοιπόν μετράει αντίστροφα και ξέρουμε πόσο ανυπομονείς να φτιάξεις τις βαλίτσες σου, να φορτώσεις το αυτοκίνητό σου, να πεις «γεια χαρά» μέσα από ένα πλοίο ή αεροπλάνο! Μήπως όμως πριν φύγεις χρειάζεται να τσεκάρεις ότι το σπίτι σου είναι ασφαλές, για να μην έχεις καμία τέτοια ανησυχία όσο θα ξεκουράζεσαι;

Summer Beach GIF by tibush

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποια απλά και χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις το σπίτι σου, ακριβώς όπως το άφησες.

ασφάλεια σπιτιού

1.Συστήματα ασφαλείας

Τα συστήματα ασφαλείας είναι ο πιο γνωστός και αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσεις το σπίτι σου ασφαλές. Αν δε διαθέτεις συναγερμό, υπάρχουν πολλές έξυπνες συσκευές και κάμερες, για να παρακολουθείς το σπίτι σου όσο θα λείπεις, που δε κοστίζουν ακριβά.

2.Έλεγξε ότι έχεις κλειδώσει καλά το σπίτι σου

Μοιάζει μάλλον αυτονόητο, αλλά κάποιες φορές πάνω στην ανυπομονησία σου να φύγεις, μπορεί να ξεχάσεις κάποιο παράθυρο ή πόρτα ξεκλείδωτη. Πριν αναχωρήσεις για τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις, βεβαιώσου ότι είναι κλειστά και σωστά ασφαλισμένα όλα τα παράθυρα του σπιτιού σου και φυσικά η εξώπορτα.

ασφάλεια σπιτιού

3.Κλείσε βρύσες και πρίζες

Όσο θα λείπεις, έλεγξε ότι έχεις κλείσει καλά όλες τις βρύσες και αποσύνδεσε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές για αποφυγή βραχυκυκλώματος και φυσικά εξοικονόμηση ενέργειας.

4.Μην αφήνεις εκτεθειμένα αγαπημένα & πολύτιμα αντικείμενα

Αν έχεις πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, που δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου στις διακοπές, τότε καλό είναι να βρίσκονται σε κάποια θέση που δεν είναι ορατή.

ασφάλεια σπιτιού

5.Προστάτευσε το σπίτι σου με μία ασφάλεια κατοικίας

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι το σπίτι σου και τα πολύτιμα για σένα αντικείμενα θα είναι ακριβώς, όπως τα άφησες, πριν φύγεις για διακοπές, προστάτευσέ τα με μία ασφάλεια κατοικίας στην Anytime. Σε πιο προσιτή τιμή απ΄ό,τι πιστεύεις, επιλέγεις το πρόγραμμα με τις καλύψεις που επιθυμείς και τη συχνότητα πληρωμής που θες και νιώθεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι για το σπίτι σου.